PEC Zwolle: Lukoki op weg naar Ludogorets, Veldwijk komt

Na een periode van relatieve stilte lijkt PEC Zwolle nu te handelen op de transfermarkt. Volgens het AD staat Jody Lukoki (foto) op het punt te tekenen voor het Bulgaarse Ludogorets. Daarvoor weet men spits Lars Veldwijk definitief te huren, zo meldt De Stentor.

Rechtsbuiten Lukoki (22) kwam vorig seizoen over van Ajax, nadat hij onder meer een seizoen verhuurd was geweest aan Cambuur Leeuwarden. Ludogorets, Bulgaars kampioen, toont nu grote belangstelling. De Bulgaren zijn zelfs al zover dat Lukoki van zijn huidige werkgever mag gaan praten met de club. De Bulgaren zouden volgens het AD een transfersom ‘met zes nullen’ willen over maken voor de rappe aanvaller.

In de zoektocht naar een spits kwam PEC Zwolle al eerder uit bij Lars Veldwijk (23). In zijn periode bij Excelsior brachten zijn goals de Kralingers mede naar de Eredivisie. Echter, wist het Engelse Nottingham Forest Veldwijk in te lijven vorige zomer. Veldwijk komt er weinig aan spelen toe, waardoor hij nu verhuurd mag worden aan PEC Zwolle. Volgens De Stentor wordt de fysiek sterke spits voor één seizoen gehuurd.