PEC Zwolle krijgt stug Fortuna op de knieën (2-0)

PEC Zwolle ging gisterenavond betrekkelijk eenvoudig door naar de derde ronde van de KNVB-beker. In het thuisduel tegen Fortuna Sittard werd met 2-0 gewonnen. De Limburgers toonden zich een taaie en stugge tegenstander, maar de ploeg van Ron Jans liet zich ondanks dat niet verrassen (2-0).

Trainer Jans had deze woensdagavond een basisplek voor Joost Broerse vrij gemaakt. De ervaren verdediger is sinds dit seizoen, door de basisplaats van Maikel van der Werff, tot de bank veroordeeld. Hij liet echter zien het voetballen niet verleerd te zijn. Broerse, één van de betere spelers op het veld gisteren, zorgde er persoonlijk voor dat het duel in veilige haven eindigde. Een corner werd aan het einde van het duel door Joost Broerse binnengekopt (2-0). ‘Dat was wel lekker. Al haalden we vandaag ons niveau niet, we hebben wel het gewenste resultaat bereikt’, zegt de verdediger tegenover PECZwolle.nl.

In de voorgaande 85 minuten had PEC Zwolle het lastig met Fortuna Sittard. Enkele afstandschoten op PEC Zwolle-doelman Begois en een bal die van de lijn gehaald werd, waarschuwden de thuisploeg. Toch kon middenvelder Achenteh (foto) de wedstrijd na twintig minuten openbreken, toen hij diep werd gestuurd en beheerst achter Fortuna-doelman Kaya raak schoot (1-0).

Vervolgens had ‘collega’-middenvelder Klich PEC Zwolle nog voor rust op 2-0 kunnen zetten, maar hij raakte te paal. Uiteindelijk bracht de tweede helft de goal van Broerse, waardoor PEC Zwolle morgen meedoet in de loting voor de derde ronde. Vanavond (donderdag 26 sept) is deze loting.

 

PEC Zwolle-Fortuna Sittard 2-0

20′ 1-0 Achenteh
86′ 2-0 Broerse

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen (59. Saymak), Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Achenteh (87. Eloisghiri), Gravenbeek, Klich, Nijland (64. Labylle), Fernandez

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Johan Wolff. (Let op! Op deze foto’s zitten auteursrechten.)