PEC Zwolle krijgt loodzware klus in Arnhem

In Zwolle is Vitesse uitstekend begonnen aan de play-offs voor een plek in de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 1-2 van PEC Zwolle. De thuisploeg was zeker niet kansloos, al wordt de opdracht in Arnhem zondag erg zwaar.

Voor aanvang van het duel was er het verhaal omtrent PEC Zwolle-verdediger Maikel van der Werff. De centrale mandekker verkast volgend seizoen naar Vitesse, dat maakte voor hem deze twee ontmoetingen pikant. Wie twijfelde over 100% inzet voor PEC Zwolle werd de mond gesnoerd toen Van Der Werff, mee opgekomen, simpel Room wist te passeren in de eerste helft. Een eerste helft die verder gelijk op gingen, met een paar goede kansen voor beide ploegen. Daar hadden beide keepers echter goed het oog in.

Na rust wisten Vejinovic met een gelukkig afstandsschot (1-1) en Qazaishvili (1-2), door een slimme aanname en beheerste afronding, voor de Arnhemse winst te zorgen. Vitesse-doelman Room moest nog een keer prachtig gestrekt op een schot van PEC Zwolle-invaller Saymak, waardoor het 1-2 bleef.

Komende zondag is in Arnhem de return. De winnaar speelt de finale tegen de winnaar van Feyenoord-Heerenveen. Dit duel eindigde gisteren in een 1-0 overwinning voor de Friezen.

PEC Zwolle-Vitesse 1-2 (1-0)

31′ 1-0 Van Der Werff
68′ 1-1 Vejinovic
74′ 1-2 Qazaishvili

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Brama, Lukoki, Drost (73′ Saymak), Thomas (73′ Becker), Necid.

Foto’s: Johan Wolff

SallandClubactie-button

Kampioen of juichmoment? Deel jouw favoriete Juichmoment met ons en je maakt voor jouw sportclub kans op een sportclinic t.w.v. € 1.500,- of één van de andere prijzen. Ga naar http://bit.ly/1GyuWte en doe mee!