PEC Zwolle komt net te kort tegen Ajax

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om te stunten tegen Ajax. In het sfeervolle MAC3PARK stadion houdt Zwolle ruim vijftig minuten stand, totdat Klaas-Jan Huntelaar doel treft (0-1). Zwolle probeert het wel, maar de gelijkmaker zit er niet meer in. ,,Ajax heeft verdiend gewonnen, wij gaan weer door naar de volgende wedstrijd waarin we hopelijk weer met flair gaan spelen”, vertelt trainer John van ’t Schip. 

Zwolle had het in de eerste helft vanaf het begin lastig met de Amsterdammers, die de achterstand op PSV wilden verkleinen. Dat bleek wel uit het aantal mogelijkheden van Ajax in die eerste 45 minuten. Een keer of tien werd het doel van Diederik Boer onder vuur genomen. De Zwolse goalie redde knap inzetten van Justin Kluivert en Donny van de Beek. Zwolle kon daar wel wat tegenover stellen, maar het was duidelijk dat Ajax de betere was. Mustafa Saymak kopte de bal over. Wouter Marinus stapte bij een gevaarlijke voorzet over de bal, alleen was er niemand om de bal binnen te schieten. ,,Ik geef toe, Ajax heeft gewoon een goede ploeg. Al hielden we best lang stand”, vond Younes Namli.

Begin tweede helft moest Ajax-keeper Andre  Onana wel aan de bak bij een vrije trap van Saymak en een schot van Younes Namli. Beide keren loste Onana de bal, maar een doelpunt leverde het niet op. Ajax stond toen al op voorsprong door een treffer van Huntelaar. Donny van de Beek raakte daarvoor met zijn inzet al de paal, de rebound van David Netes ging over. Ook na de 0-1 bleven de bezoekers gevaarlijk. Na een schitterende actie schoot Justin Kluivert de bal op de lat. Hoewel Zwolle aanvallend wisselde met het inbrengen van Queensy Menig en Terell Ondaan bleef de gelijkmaker uit. Ondaan kreeg nog een mogelijkheid en in blessuretijd was er nog gevaar met een poging van afstand van Saymak. Een resultaat leverde het evenwel niet op. Van ’t Schip: ,,Ja, Ajax heeft ons in leven gehouden. Een goal was teveel van het goeie voor ons. Pas op het laatst kregen we wat kansen.”

Volgende week wacht voor PEC Zwolle een uitduel bij Heracles Almelo. In Almelo wordt om 19.45 uur afgetrapt.

PEC Zwolle-Ajax 0-1 (0-0)
54′ 0-1 Huntelaar

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (46. Freire), Sandler, Van Polen, Dekker (73. Ondaan), Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar, Marinus (62. Menig)

Tekst: www.peczwolle.nl / Foto: OrangePictures (Johan Wolff)