PEC Zwolle klimt over NEC richting playoffs

In de strijd om een ticket voor de play-offs deed PEC Zwolle woensdagavond uitstekende zaken. Thuis tegen NEC won de ploeg van trainer Ron Jans met 2-0. Beide doelpunten, in de eerste helft gemaakt, leverden de Zwollenaren een relatief gemakkelijke avond op. In oranje gehuld, als voorbereiding op de ontvangst van de Koning op Koningsdag, klom PEC Zwolle in de stand over NEC heen.

Na ruim een kwartier spelen scoorde Becker een prachtige openingstreffer. De buitenspeler krulde met zijn ‘mindere’ linkerbeen de bal prachtig naar de bovenhoek. NEC-doelman Jones was volstrekt kansloos (1-0). Het prima eerst halfuur werd ook nog bekroond met een tweede treffer. Queensy Menig had wat fortuin met zijn actie en rommelde de bal in het Nijmegense doel. Waar zaterdag helemaal niets lukte in Alkmaar, was het deze ‘lenteavond’ juist omgekeerd in de beginfase van het duel.

Nog voor rust greep NEC-trainer Ernest Faber, volgend seizoen FC Groningen, in. NEC kreeg met enkele wissels meer grip op PEC Zwolle, maar legde de thuisploeg nimmer het vuur aan de schenen. De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Doelman Begois, vervanger van de geschorste Van Der Hart, moest in de tweede helft een enkele keer gestrekt en deed zijn werk prima. PEC Zwolle kon vervolgens drie punten bijschrijven.

Opvallend is dat PEC Zwolle in thuisduels al 32 punten heeft verzameld. Uit gaat het een stuk stroever met 15 punten uit 16 duels.

Zondag 1 mei speelt PEC Zwolle het volgende duel. In Rotterdam speelt men om 14.30u uit tegen Excelsior.

PEC Zwolle-NEC 2-0 (2-0)
17′  1-0 Becker
27′  2-0 Menig

Opstelling PEC Zwolle: Begois; v Polen, Marcellis, Lam (80′ Hebling), v Hintum; Bouy, Dekker, El Hasnaoui (72′ Marinus); Becker (72′ Ehizibue), Veldwijk, Menig

Foto’s: Johan Wolff