PEC Zwolle klaar voor volgende stap

In de wens om PEC Zwolle verder te laten groeien, is de afgelopen maanden door de directie hard gewerkt aan een nieuw groeiplan. De kern van het groeiplan wordt gevormd door twee ambities: het groeien naar een plek in de subtop in de Eredivisie (plek 4 tot 8) en de club teruggeven aan de regio. Onderdeel van het plan vormt het aantrekken van (extern) kapitaal, wat noodzakelijk is om de gewenste groei te bereiken. In de periode 2019-2024 is PEC Zwolle voornemens om in totaal 20 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen om daarmee de gewenste ambities te kunnen realiseren.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Sportief heeft PEC Zwolle sinds het kampioenschap in 2012 een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Ondanks relatief weinig middelen, heeft de club zich middels creatief en kundig handelen opgewerkt van promovendus tot middenmoter in de Eredivisie. Als club staan we nu op een t-splitsing. Zijn we tevreden met hoe het gaat, of zetten we de schouders er met elkaar onder en proberen we de volgende stap te zetten? Op basis van het recent gehouden onderzoek valt te concluderen dat er in Zwolle nog een nieuw hoofdstuk geschreven kan worden. Daarbij heeft dit onderzoek rekening gehouden met tal van facetten zoals de waarde van de spelersgroep, het verzorgingsgebied en de fanbase, de commerciële ontwikkeling van de regio, de interne organisatie en de potentiele stadionbezetting.”

Adriaan Visser reageert: ,,Wij als directie beogen de club terug te geven aan de eigen regio Zwolle middels de verkoop van een gedeelte van de aandelen. Op deze wijze wordt er als het ware extra brandstof getankt om de machine (nog) harder te laten rijden. Het supportersmanifest speelt daarin een centrale rol, want onze fans, sponsoren en betrokken investeerders treden op als bewakers van de clubidentiteit. Wel wil ik een duidelijke kanttekening maken. Er is hier geen sprake van een overname, de club blijft te allen tijde baas in eigen huis middels een meerderheid van de aandelen. Echter is PEC Zwolle een ambitieuze club, zowel de mannen op het veld als de directie en interne organisatie willen zich ontwikkelen en niet stil blijven staan. Vandaar dat wij met elkaar uitspreken, wat goed is, moet beter!”

De komende zes maanden vindt er een brede toetsing plaats voor draagvlak in de regio en de investeringsbehoefte onder supporters, sponsoren en investeerders. Bij een positief resultaat van de toetsing, is het de ambitie om voor de transferwindow van zomer 2019 het plan in werking te laten treden. Geïnteresseerden die inhoudelijk meer willen weten over het plan, zijn vrijdag 20 juli om 16.00 uur van harte welkom in het MAC3PARK stadion. Daar wordt een presentatie gehouden door de directie van de club en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.  Belangstellenden dienen zich aan te melden via aanmelden@peczwolle.nl .