PEC Zwolle kent weinig moeite met Turkse middenmoter

In Hattem won PEC Zwolle vanavond het oefenduel van het Turkse Mersin İdmanyurdu met 5-1. Na een 3-0 ruststand werd uiteindelijk met nog ruimere cijfers gewonnen.

Onder uitstekende omstandigheden wisten Veldwijk (1-0), Drost (2-0) en Becker (3-0) doelpunten te zorgen voor de thee. Oud-FC Twente doelman Nikolai Mihaylov, tegenwoordig in Turkse dienst, zag Veldwijk (foto) volleren tijdens de openingstreffer (1-0). Drost was even later attent na geknoei in de Turkse defensie (2-0). Na prima keeperswerk van PEC Zwolle-doelman Begois kon Becker niet veel later, en vlak voor rust, de 3-0 maken na een mooie solo.

Na rust kwam de wedstrijd weer moeizaam op gang. Een fout van PEC Zwolle-aanvoerder Van Polen bood Nakoulma de mogelijkheid op de 3-1. De Zwollenaren wisten echter wel weer afstand te nemen na goals van Rienstra (4-1) en een eigen goal van de Turkse middenmoter. De Braziliaanse proefspeler en toptalent Gustavo Hebling speelde de laatste twintig minuten mee. Het is nog onduidelijk of en wanneer hij een contract gaat tekenen in Zwolle.

Komende zaterdag speelt PEC Zwolle in Hasselt tegen het Spaanse Levante. Aanvang 17.00u.

Foto: Johan Wolff