PEC Zwolle kent prima competitiestart na zege op Heracles

Drie thuiswedstrijden, drie overwinningen en negen punten. Glorieuze cijfers voor PEC Zwolle, dat in het MAC3PARK stadion ook Heracles Almelo verslaat. Een vroeg en een laat doelpunt van Youness Mokhtar brengen de beslissing (2-1). ,,We zijn blijven vechten, hebben geknokt en uiteindelijk een verdiende overwinning geboekt”, vindt trainer John van ’t Schip.

Zwolle kende een flitsend begin van de wedstrijd. Al binnen vier minuten soleerde Youness Mokhtar naar de openingstreffer. Hij kreeg de bal rond de middenlijn aangespeeld door Piotr Parzyszek en ging vervolgens op avontuur. Mokhtar verraste Heracles-keeper Bram Castro vervolgens met een schot in de korte hoek. Het was het sein voor een eerste helft waarin de beide ploegen vol op de aanval speelden. Het leverde de nodige kansen op, waarbij Zwolle in het voordeel was. Zwolse pogingen van Mustafa Saymak (redding Castro, kopbal over), Mokhtar (volley voorlangs), Ryan Thomas (schot geblokt) en Younes Namli (vrije trap over) leverden geen 2-0 op. Aan de andere kant moest Zwolle oppassen voor een poging van Paul Gladon (redding Diederik Boer). ,,Wij speelden na het begin niet compact, daar maakte Zwolle goed gebruik van”, erkende Heracles-trainer John Stegeman.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Een schot van Mokhtar kon nog maar net door Castro gekeerd worden, terwijl Boer handelend moest optreden op een schot van Reuven Nijmeijer. Daardoor bleef het lang spannend in het MAC3PARK stadion. Heracles rook kansen op de gelijkmaker en bleef de aanval zoeken, maar die bleef lange tijd uit. Tot een kwartier voor tijd, toen een vrije trap van Jamiro Monteiro via de muur in het Zwolse doel plofte. Direct erna moest Castro een poging van Mokhtar keren en schoot invaller Terrel Ondaan de bal in de tegenstoot over. In de slotfase leek het op 1-1 uit te draaien, tot een nieuwe bevlieging van Mokhtar. Invaller Stef Nijland verlengde de bal prima met zijn hak, waarna Mokhtar de bal knap tegendraads binnenschoot. Daardoor boekte Zwolle voor de derde keer deze competitie een thuisoverwinning. ,,Dit is heel lekker”, glunderde invaller Nijland. ,,Tien punten, dat is een groot verschil met vorig jaar. Ik had het gevoel dat ie nog kon vallen na de 2-1.” Ook trainer Van ’t Schip is tevreden: ,,Wij voelden dat Mokhtar de kracht nog had en fit oogde. Daarom hem ook niet gewisseld. Dat pakte goed uit.”

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle uit in Venlo. Om 14.30 uur wordt er in De Koel afgetrapt tegen VVV-Venlo.

PEC Zwolle-Heracles Almelo 2-1 (1-0)
4′ 1-0 Mokhtar
78′ 1-1 Monteiro
85′ 2-1 Mokhtar

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Thomas, Bakker (68. Dekker), Namli (79. Ondaan), Thomas, Mokhtar, Parzyszek (59. Nijland)

Tekst: www.peczwolle.nl / Foto’s: Johan Wolff