PEC Zwolle is ontketend! De ploeg van trainer Ron Jans veroverde afgelopen zaterdag de koppositie in de Eredivisie. Heel gemakkelijk ging het thuis tegen Cambuur niet, maar wat geeft het: PEC Zwolle is hot!

De PR en Communicatie-afdeling van PEC Zwolle draait deze dagen vermoedelijk overuren. De club uit de Overijsselse hoofdstad is namelijk flink in het nieuws. NOS langs de lijn, Hart van Nederland (SBS6): veel media willen het verhaal achter het succes van PEC Zwolle weten.

PEC Zwolle ‘kilde’ Cambuur afgelopen zaterdag na rust. Waar in vergelijking met het duel vorige week tegen NEC het duel al voor rust leek beslist, toonde Cambuur zich een taaie tegenstander. De gepromoveerde Friezen moesten met lede ogen aanzien dat Fernandez op discutabele (mogelijk hands) wijze de 1-0 maakte. Vervolgens gaf Kuipers een strafschop voor een valpartij van Jesper Drost. Achenteh wist de strafschop makkelijk te benutten (2-0).

PEC Zwolle-Cambuur 2-0

68′ 1-0 Fernandez
78′ 2-0 Achenteh (pen)

Opstelling PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Lachman, Van Der Werff, Achenteh; Klich, Mokotjo, Drost (82′ Gravenbeek); Saymak (46′ Fernandez), Benson ( 74′ Nijland), Mokhtar.

Na afloop was het feest in Zwolle en dat zal het de komende week nog wel even blijven. PEC staat aan kop en dat zal men weten!

Aanstaande zondag speelt men opnieuw thuis, nu tegen FC Utrecht om 14.30u. Kan PEC Zwolle met de druk van de koppositie omgaan?