PEC Zwolle is schappelijk voor hekkensluiter FC Twente

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om bij FC Twente de eerste uitoverwinning van 2018 te boeken. In Enschede wordt het op bezoek bij de hekkensluiter 2-0, door doelpunten van Jeroen van der Lely en Michael Maria. Een plek in de play-offs om Europees voetbal staat hierdoor serieus op het spel. ,,Het vertrouwen is heel broos”, constateert aanvoerder Bram van Polen. 

PEC Zwolle begon met dezelfde elf spelers als afgelopen zaterdag in het thuisduel met Excelsior (1-1). Zwolle kreeg al binnen een minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Kingsley Ehizibue was mee opgekomen en dwong doelman Drommel tot een katachtige reflex. In dat eerste kwartier waren de bezoekers prima op dreef. Twente kreeg weinig kansen tot halverwege de eerste helft. De bal belandde, na een voorzet vanaf de Twentse rechterflank, voor de voeten van Jeroen van der Lely. De rechtsback, mee opgekomen, schoot onberispelijk raak. De thuisploeg, vechtend tegen degradatie, rook dat er meer in het vat zat. Voormalig Zwollenaar Thomas Lam stoomde zo op richting het doel van PEC Zwolle, maar een kordate ingreep van Seppe van den Berg voorkwam een tweede doelpunt. Die viel even later wel, toen Micha ë l Maria al slalommend de bal onder Boer door kreeg. ,,We mogen blij zijn dat het geen 3- of 4-0 is bij rust, dan hadden we ook niet mogen klagen”, vertelde Van Polen. ,,Het begin was nog wel redelijk, maar daarna was het weg.”

In de tweede helft kreeg Zwolle al snel een mogelijkheid via invaller Queensy Menig. Hij schoot gehaast naast. Na dat moment gebeurde er lange tijd niets. Zwolle probeerde het wel, maar slaagde er niet in om het doel van Drommel te bestoken. FC Twente vond het wel prima en koos sporadisch de aanval. In de slotfase kopte Thomas Lam uit een corner de bal nog op de lat, meer gebeurde er niet. Zo ging Zwolle, ondanks de steun van vele meegereisde supporters, onderuit. ,,De eerste seizoenshelft zaten we vol vertrouwen, nu is alles 180 graden gedraaid. De tweede helft hebben we geen kans gecreëerd”, was Van Polen realistisch.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 14.30 uur wacht in het MAC3PARK stadion het treffen met Willem II.

FC Twente – PEC Zwolle 2-0 (2-0)

Bron: www.peczwolle.nl