HHC gezellig te gast op Zwols feestje (6-1)

In de derde ronde van het bekertoernooi wist PEC Zwolle zich simpel te plaatsen voor de volgende ronde. In het IJsseldelta-stadion werd streekgenoot HHC Hardenberg met 6-1 verslagen. 

Het eerste wapenfeit was nog wel van de Hardenbergers. Van Hezel was na twee minuten heel dicht bij de openingstreffer. Hij raakte de lat na een afgemeten voorzet van de opkomende Jurgens. Echter nam PEC Zwolle, dat het duel gezien de opstelling uiterst serieus nam, de totale regie over. Binnen een tijdsbestek van een minuut sloeg Lam de dromen op een stunt bij de ploeg van trainer Marcel Groninger aan diggelen: voorzet Lukoki, kopbal Lam (1-0). Schot randje zestienmeter in de verre hoek achter HHC-doelman Beukenveld (2-0).

Uit een corner scoorde Lam zijn zuivere hattrick na een halfuur spelen. Hij kopte geheel vrijstaand raak (3-0). Daarna leek de zaterdag-topklasser nog een lange avond tegemoet te gaan. Toch richtte men zich knap op met een prima uitgespeelde treffer van aanvaller Gouriye. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van zijn Hardenbergse ploegmaat Penterman (3-1).

Net toen het 3000 tellende meegereisde publiek uit Hardenberg dacht dat de schwung er weer in kwam, kon Karagounis alweer raak koppen. Opvallend was het gemak waarmee voor de derdemaal een Zwollenaar binnen kon koppen.

De tweede helft wilde HHC aanvallend nog het nodige uitrichten en was men niet van plan ‘de schade beperkt te houden’. PEC Zwolle hoefde niet meer zo nodig en kon, met de nodige wissels, freewehlen richting het einde. Bart van Hintum drukte na rust nog even zijn stempel. De vrije trappen-specialist krulde rand zestienmeter prima raak achter doelman Beukeveld (5-1).

Mooiste wapenfeit van de tweede helft was de uithaal van PEC Zwolle-middenvelder Ben Rienstra. Hij schoot de bal tien minuten voor tijd vol in de kruising (6-1). PEC Zwolle bekert simpel verder. Morgen is de loting voor volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Komende zaterdag speelt PEC Zwolle in Rotterdam tegen Feyenoord. Aanvang 19.45u.

PEC Zwolle-HHC Hardenberg 6-1 (4-1)

13′ 1-0 Lam
14′ 2-0 Lam
30′ 3-0 Lam
33′ 3-1 Gouriye
37′ 4-1 Karagounis
52′ 5-1 Van Hintum
78′ 6-1 Rienstra

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen (68′ Ehizibue), Sainsbury, VD Werff, Van Hintum, Rienstra, Lam, Lukoki, Karagounis, Drost (64′ Ioannidis), Necid (46′ Nijland).