Laatste seconde fataal voor Heracles, puntje voor PEC Zwolle

PEC Zwolle had het zwaar gisteren thuis tegen Heracles. Ondanks dat de ploeg van trainer Ron Jans drie punten meer bezit op de ranglijst, waren de bezoekers zeker de eerste helft de betere partij. Na rust veranderde dat wedstrijdbeeld en creëerde men goede kansen. Vele malen lag Heracles-doelman Pasveer in de weg tot de 94e minuut, toen de ingevallen Furdjel Narsingh de bal over de uitkomende doelman kon wippen (1-1). 

Wat gold voor PEC Zwolle in de tweede helft: een doelman die in de weg lag om tot scoren te komen, gold in de eerste helft voor Heracles. PEC Zwolle-doelman Diederik Boer was meerdere momenten prima op zijn post. Gevaarlijke kansen van onder andere Simon Cziommer werden onschadelijk gemaakt. Vlak voor rust viel toch de openingstreffer. Mark Veldmate kopte raak uit een corner (0-1).

Na rust kreeg PEC Zwolle langzaam meer grip en creëerde de betere kansen. Zo werd een afstandsschot van Van Der Werff, maar net naast getikt door Pasveer. De lat werd later geraakt en de Heracles-doelman kwam een paar keer uitstekend uit bij een één op één situatie.

Furdjel Narsingh kende een periode van lang blessureleed, maar was al een tijdje op de weg terug. De ingevallen buitenspeler kon eindelijk laten zien wat hij waard was door in de slotsecondes voor de gelijkmaker te zorgen (1-1). Met een listig stiftje over de uitkomende Pasveer passeerde de bal de doellijn. Overigens had Heracles-spits Uth het duel een moment daarvoor het duel op slot kunnen gooien, door vanaf 40 meter de mee naar voren gekomen Boer te passeren. Uth schoot echter naast, waardoor Narsingh de gevierde man kon zijn.

Komende zaterdag speelt PEC Zwolle opnieuw thuis, dan tegen NEC Nijmegen. Aanvang 18.45u.

PEC Zwolle-Heracles 1-1

40′ 0-1 Veldmate
90+4′ 1-1 Narsingh

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis (65. Narsingh), Saymak, Mahmudov (38. Benson), Fernandez (88. Nijland)

Foto: Johan Wolff