Nijland nu juist ‘puntredder’ voor PEC Zwolle

In een aantrekkelijk duel in het IJsseldelta-stadion speelden PEC Zwolle en Heracles in de Overijsselse derby zaterdagavond met 1-1 gelijk. Lange tijd leken de drie punten naar de in vorm zijnde Almeloërs te gaan. Stef Nijland bracht echter PEC Zwolle met een mooie afstandsknal ver in blessuretijd op gelijke hoogte (1-1).

Het duel startte men een eerste helft waarin PEC Zwolle de betere kansen had, maar Heracles de goal maakte. Na een fout in de defensie van Thomas Lam kon Navratil simpel in balbezit komen en Weghorst bedienen (0-1). Heracles mocht voor rust doelman Castro danken dat men geen tegengoal hoefde te incasseren.

Na rust bleven beide ploegen op zoek naar een doelpunt. Heracles op zoek naar de bevrijdende 0-2, PEC Zwolle op zoek naar de gelijkmaker. Dat laatste kwam er wel, al was Heracles kort voor het einde dichtbij de 0-2. PEC Zwolle-doelman Begois ging echter prachtig gestrekt na een schot van Gladon en voorkwam de ‘beslissing’.

Diep in blessuretijd schoot Nijland een haarfijne schuiver richting het Almelose doel en zorgde daarmee voor dolle vreugde en een verdiend punt voor beide ploegen. Mooi voor Nijland aangezien hij in het vorige thuisduel nog een strafschop miste bij een 1-1 stand. FC Utrecht won toen uiteindelijk met 1-2. Deze zaterdag was Nijland juiste weer ‘puntredder’.

Komend weekend is PEC Zwolle vrij. De week daarop speelt men op zaterdagavond in Kerkrade tegen Roda JC.

PEC Zwolle-Heracles 1-1 (0-1)
17′ 0-1 Weghorst
94′ 1-1 Nijland

Opstelling PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Lam, Sainsbury (46′ Dekker), Van Hintum; Brama, Bouy; Menig (84′ Nijland), Marinus (66′ Ehizibue), Thomas; Veldwijk.

Foto’s: Johan Wolff