PEC Zwolle hengelt Menig en Marcellis binnen

Dirk Marcellis heeft een eenjarig contract, met een optie voor nog een seizoen, bij PEC Zwolle getekend. De 27-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van NAC, waar hij het afgelopen half jaar onder contract stond. Voor zijn tijd in Breda, speelde Marcellis voor AZ en PSV. Ook stond hij drie keer binnen de lijnen tijdens een interlands van het Nederlands elftal. Marcellis traint al ruim anderhalve week mee met de selectie en maakte reeds zijn opwachting in de oefenduels tegen Sparta Rotterdam en het Turkse Mersin. 

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Marcellis stond al langere tijd op onze lijst. Het doet me dan ook deugd dat we hem nu aan onze selectie toevoegen. Met zijn komst halen we een goede voetballer met een brok ervaring binnen. Het feit dat hij international is geweest en alle mogelijke prijzen in Nederland heeft gewonnen, zegt wat dat betreft genoeg.”

Vandaag werd ook bekend dat Ajacied Queensy Menig (19) dit seizoen door de Zwollenaren gehuurd wordt. De buitenspeler en jeugdinternational speelde vorig seizoen voornamelijk in Jong Ajax. Volgens het AD heeft het huren van Menig geen gevolgen voor de interesse die er is voor Royston Drenthe en Quincy Owusu-Abeyie.