17 november 2012 Lees Meer →

PEC Zwolle heeft eerste thuiszege binnen

PEC Zwolle is eindelijk van de hatelijke nul af in thuiswedstrijden. Dankzij een fout van Kenny van der Weg breekt invaller Ronnie Reniers de ban voor Zwolle. In de slotfase kan Denni Avdic de score verdubbelen, waardoor Zwolle met 2-0 wint van NAC. Hierdoor staan beide ploegen nu op hetzelfde puntenaantal.

In de basisopstelling ruimde trainer Art Langeler een plaats in voor Denni Avdic en Jesper Drost. Hierdoor verschuifde Fred Benson naar de rechterflank. Zwolle had in die eerste helft wel veel balbezit, maar tot een karenvracht aan kansen leidde het niet. Wiljan Pluim was nog het dichtsbij na een combinatie met Youness Mokhtar, maar zijn inzet werd via een NAC’er gesmoord. ,,We hadden wel het betere van het spel, maar veel kansen hadden we niet”, zag ook Ronnie Reniers vanaf de bank. Hierdoor bleef het tot de rust 0-0.

Direct na rust had Zwolle al op voorsprong kunnen staan door de ingevallen Reniers, maar zijn inzet werd met de voet gekeerd door oud Zwolle-goalie Ten Rouewelaar. Na kansjes voor Avdic en Mokhtar was het halverwege de tweede helft wel raak. Kenny van der Weg ging gruwelijk in de fout. Hij liet de bal onder zijn voet doorgaan, waarna Reniers kon binnenschieten. ,,Ik anticipeerde erop”, aldus de aanvaller. Voor NAC het sein om wat aanvallender te denken, waardoor Zwolle kon profiteren van de ontstane ruimte. Invaller Mustafa Saymak legde breed op Avdic, die prima binnenschoot. ,,De invallers hebben het prima gedaan”, stelde Langeler tevreden vast. Terwijl Eric Botteghin werd toegezongen door de Zwolse aanhang, vierden de meeste fans ondertussen al de eerste drie punten in een thuiswedstrijd.

Volgende week zondag komt PEC Zwolle weer in actie. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt op bezoek bij FC Twente.

Doelpunten van invaller Ronnie Reniers en Denni Avdic bezorgen Zwolle de eerste thuisoverwinning van het seizoen ten koste van NAC Breda (2-0).

SportSport