PEC Zwolle genomineerd voor award Meer dan Voetbalclub

PEC Zwolle is samen met MVV en Feyenoord genomineerd voor de award Meer dan Voetbalclub van het Jaar. Meer dan Voetbal is een beweging vanuit het hele voetbal, zowel betaald als amateur. Inmiddels zijn er wekelijks vele ‘Meer dan Voetbal-activiteiten’ bij voetbalclubs te zien. De Meer dan Voetbal awards zijn bedoeld om de pareltjes op het gebied van maatschappelijk voetbalactiviteiten te belonen. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn maken kans op een award.

PEC Zwolle laat met PEC Zwolle United en de daarbij horende projecten haar maatschappelijke waarde zien in de Regio Zwolle. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle sinds jaar en dag hoog in het vaandel. De club is zich ervan bewust dat haar status als Betaald Voetbal Organisatie een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt. PEC Zwolle weet dat het met deze positie een sterke positieve invloed kan uitoefenen op de maatschappij op haar eigen unieke manier. Enkele projecten van PEC Zwolle en PEC Zwolle United zijn de PEC Zwolle Street League en Playing for Success. De winnaar van deze Meer dan Voetbal Award wordt midden september door een vakjury gekozen.

Naast de club PEC Zwolle in het algemeen is verdediger Rochdi Achenteh genomineerd voor ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2013’.  Samen met Siem de Jong en Willem Janssen is Achenteh genomineerd omdat hij zich actief inzet voor de maatschappelijke activiteiten van zijn club. Maandag 2 september wordt tijdens het Voetballer van het Jaar gala bekendgemaakt wie deze mooie prijs in
ontvangst mag nemen.

Bron: www.peczwolle.nl