PEC Zwolle gaat met Hebling en Coosemans nog een slag slaan

Volgens Technisch directeur Gerard Nijkamp (foto) zit PEC Zwolle met een aantal nieuwe spelers nog in een afrondende fase, zo laat hij weten tegenover Voetbal International. De Zwollenaren hebben het Braziliaanse toptalent Gustavo Hebling (19) al op proef en hopen hem snel te binden. Hebling zou dan transfervrij van Sao Paulo naar PSG vertrekken, waarna PEC Zwolle hem huurt van de Fransen.

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft inmiddels goede contacten in Zwolle en weet met een constructie voor Hebling een toptalent onder te brengen in de provinciehoofdstad. De Brazliaans onder 19-international staat op vele lijstjes volgens VI. Tevens zou volgens het voetbalweekblad nog een aantal spelers gebonden worden de komende periode.

‘Doelman Hahn niet meer in beeld, wel Coosemans’
In de zoektocht naar een doelman heeft PEC Zwolle volgens AD zijn oog laten vallen op Collin Coosemans. De 23-jarige Belgische doelman keepte in de meerdere nationale jeugdteams en werd opgeleid door Club Brugge. Na uitstapjes bij Waasland Beveren en zijn huidige club KV Mechelen hoopt Gerard Nijkamp hem nu aan PEC Zwolle te binden. Coosemans is tweede doelman in Mechelen achter de ervaren Jean-Francois Gillet.

De eerste optie in het Zwolse doel om Warner Hahn opnieuw te huren zag zijn huidige club Feyenoord niet zitten, aldus Nijkamp tegenover VI. Geruchten deze dagen over Vitesse-reservedoelman Piet Velthuizen zijn onzin, weet AD.