IJsselderby frustreert PEC Zwolle en lucht GA Eagles op

GA Eagles won vanmiddag in Zwolle de IJsselderby. Niet alleen een prettige overwinning voor de ploeg van Foeke Booy door de derbyperikelen, maar ook belangrijke drie punten in de strijd om weg te komen van de degradatieplekken.

GA Eagles-middenvelder Jeffrey Rijsdijk scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. De treffer van Rijsdijk, halverwege de eerste helft, was verdiend. De middenvelder zette de aanval op en schoot vervolgens beheerst raak (0-1). PEC Zwolle kwam er in die eerste helft nauwelijks aan te pas.

Begin tweede helft sloegen de stoppen door bij PEC Zwolle-aanvaller Stef Nijland, die Jop van der Linden een tikkie gaf. Scheidsrechter Makkelie bestrafte het met rood. PEC Zwolle kwam wat beter in de wedstrijd met tien man en had ook enkele mogelijkheden. Aan de andere kant verzuimde GA Eagles het duel voortijdig te beslissen. Gescoord werd er desondanks niet meer.

GA Eagles maakt hiermee een einde aan een aantal vervelende rijtjes. Zo hield voor het eerst sinds 34 uitduels weer de nul. ‎Daarbij is het de eerste zege in Zwolle sinds 1989. De enige zege voor de Deventenaren op het hoogste niveau bij PEC Zwolle was in 1982, ook toen werd het 0-1.

De Eagles heroveren hierdoor weer de vijftiende plaats. Zaterdag kwam Heracles nog voorbij door een overwinning op Feyenoord (2-0).‎ PEC Zwolle verzuimt te stijgen en blijft zodoende steken op de vijfde plek.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle in en tegen (ADO) Den Haag. GA Eagles neemt het ook op zaterdag op thuis tegen AZ.

PEC Zwolle-GA Eagles 0-1 (0-1)

23′ 0-1 Rijsdijk

Bijz.: 51′ Rood: Stef Nijland (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle: Hahn; Van Polen (9′ Lam), Van der Werff (79′ Babalj), Sainsbury, Van Hintum; Brama, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas (70′ Saymak); Nijland.

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Duits (81′ Lambooij), Rijsdijk; Türüc (62′ Reimerink), Plet (79′ Plet), Verhoek.