PEC Zwolle-GA Eagles: de laatste voorbereidingen!

Morgen (14.30u) staat in Zwolle de onvervalste IJsselderby op het programma. De laatste voorbereidingen zijn vandaag op de training getroffen. Zo te zien aan de opkomst bij de laatste training loopt men in Deventer flink warm voor deze beladen wedstrijd.

Ongeveer 700 supporters waren vanochtend in Deventer bij de afsluitende training van GA Eagles. De Deventenaren kunnen de steun prima gebruiken. Bij winst morgen doet Kowet een grote stap in de richting van lijfsbehoud in de Eredivsie. Niet onbelangrijk is dat GA Eagles bij drie punten weer op gelijke hoogte zou komen met de gastheren uit Zwolle.

PEC Zwolle kende een uitstekende start na de winterstop, maar heeft inmiddels al vijf wedstrijden niet meer gewonnen. De laatste overwinning was begin februari in en tegen Utrecht (1-2). De laaste drie thuiswedstrijden werden door de blauw-witten gelijkgespeeld: Ajax (1-1), Heracles (1-1) en NEC (3-3). Na de kansloze nederlaag van vorige week in Heerenveen (3-0) missen de Zwollenaren de aansluiting met plek zeven. Echter geeft de huidige achtste plaats of plaatsing voor de beker-finale ook al mogelijk recht op een ticket voor Europees voetbal.

Bij PEC Zwolle keren na blessures verdediger Lachman en middenvelder Mokotjo weer terug in de wedstrijdselectie. Trainer Ron Jans durft het echter nog niet aan te beginnen met beide spelers in de basis. Gravenbeek, Sainsbury en Labylle zijn wel afwezig vanwege blessures.

GA Eagles-speler Kevin Spanjaard kreeg deze week een enorme tegenslag. De aanvaller was net hersteld van een kruisbandblessure, maar verstapte zich deze week zo zwaar dat hij opnieuw wordt teruggeworpen. Volgens RTV Oost heeft Spanjaard opnieuw een gescheurde kruisband en problemen met de buitenmeniscus. Verder kan trainer Foeke Booy niet beschikken over reserve-doelman Cummins en Joost Krijns.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Gözübüyük. In Deventer werd het eerder dit seizoen 4-1. Wat wordt het morgen?

Vermoedelijk opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Klich; Hiwat, Drost, Thomas; Fernandez.

Vermoedelijk opstelling GA Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Türüç; Antonia, Falkenburg, Houtkoop.

Foto training GA Eagles afkomstig van @trotsadijssel