PEC Zwolle financiële voldoende, GA Eagles: Goed

PEC Zwolle is ingedeeld in de veilige categorie II (voldoende) van het financieel ratingsysteem van de KNVB. Deze indeling is gebaseerd op de jaarrekening seizoen 2012/2013 en prognosecijfers seizoen 2013/2014. Dit heeft de KNVB deze week bekendgemaakt. GA Eagles werd in categorie III, de meest gezonde categorie, geplaatst.

GA Eagles is bij de beoordeling van deze licentie-eis wederom in de meest gezonde categorie geplaatst. Daarin bevindt de club zich al jaren. Voorzitter Edwin Lugt in een reactie: “Ik ben er trots op dat onze club staat voor een ambitieus maar tevens zeer verantwoord beleid. Die lijn houden we vast en brengt ons veel goeds.”

Het financiële ratingsysteem
De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de club wordt door middel van een puntensysteem beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal ingedeeld in drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities in het betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

Bron: PEC Zwolle en GA Eagles