PEC Zwolle moet genoegen nemen met één punt

De trotse koploper van de Eredivisie PEC Zwolle kwam vanmiddag niet verder dan een puntje thuis tegen FC Utrecht. In het IJsseldeltastadion bracht invaller Nijland de Zwollenaren in ieder geval nog een punt (1-1).

PEC Zwolle speelde vanmiddag een goede wedstrijd, maar moest met lede ogen aanzien dat het opnieuw een tegendoelpunt kreeg uit een standaardsituatie. Uit een vrije trap vanaf de flank kon, de van FC Twente over gekomen, Willem Janssen de bal achter PEC Zwolle-goalie Begois koppen (0-1).

De ploeg van trainer Ron Jans ging echter niet bij de pakken neerzitten en bleef de bovenliggende partij. Een aantal momenten kon FC Utrecht-doelman Verhoeven nog reddend optreden. Maar uit een prima opgezette aanval kon Stef Nijland de gelijkmaker een kwartier voor tijd binnen werken (1-1). Meer zat er helaas deze dag niet in voor de Zwollenaren.

Door het gelijkspel van PSV tegen Cambuur (0-0) blijft PEC Zwolle in ieder geval nog twee weken koploper van de Eredivisie!

Komend weekend is PEC Zwolle vrij. Daarna speelt men op zaterdag 14 september uit tegen Ajax, aanvang 18.45u.

PEC Zwolle-FC Utrecht 1-1

50′ 0-1 Janssen
74′ 1-1 Nijland

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff (71. Van Hintum), Achenteh, Mokotjo, Klich, Saymak, Drost (87. Broerse), Fernandez (59. Nijland), Benson.