Slotakkoord fataal voor PEC Zwolle

In het thuisduel in het eigen IJsseldelta-stadion verloor PEC Zwolle vrijdagavond met 1-2 van FC Utrecht. De Zwollenaren leken de ploeg van trainer Erik ten Hag bijna op de ‘pijnbank’ te hebben, maar slaagden er uiteindelijk niet in om punten over te houden aan het duel.

PEC Zwolle had over het gehele duel genomen een licht overwicht en startte goed aan het duel. Een afstandsschot, met lastige stuit, van middenvelder Marinus kon gekeerd worden door FC Utrecht-goalie De Ruiter. Niet veel later kon Veldwijk bijna profiteren van een verkeerde terugspeelbal, maar ook hij stuitte op de Utrechtse goalie. Marinus was echter attent en kon uit de rebound profiteren. De PEC Zwolle-middenvelder schoot raak door de benen van FC Utrecht-captain Van Der Maarel (1-0).

Na de openingstreffer ging de uitploeg zich ook roeren. Dit resulteerde in de gelijkmaker halverwege de eerste helft. Haller werd simpel vrijgespeeld, door een prima aanname, en kon in de korte hoek afronden tegenover de weer fitte PEC Zwolle-doelman Begois (1-1).

In de tweede helft had de thuisploeg het overwicht en leek men er met drie punten vandoor te gaan toen Veldwijk licht werd vastgehouden in het strafschopgebied. Gevolg: penalty en een rode kaart voor aanvoerder Van Der Maarel. Nijland, die in overleg met Veldwijk de strafschop opeiste, miste echter vijf minuten voor tijd jammerlijk.

De teleurstelling deze avond werd echter nog groter toen verdediger Sainsbury, die verder prima speelde, Haller randje strafschopgebied onnodig vloerde in blessuretijd. Gevolg was een buitenkansje vanaf elf meter aan de andere zijde. Haller faalde niet (1-2).

Door het verlies blijft PEC Zwolle op 17 punten staan. Volgende week zaterdag speelt men uit tegen FC Groningen.

PEC Zwolle-FC Utrecht 1-2 (1-1)
14′ 1-0 Marinus
25′ 1-1 Haller
92′ 1-2 Haller (pen.)

Bijz.: 84′ Rood: Van Der Maarel (FC Utrecht). 85′ Nijland (PEC) mist een strafschop.

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Sainsbury, Lam, Van Hintum, Brama, El Hasnaoui (63′ Nijland), Becker, Marinus (63′ Ehizibue), Thomas, Veldwijk.

Foto: OrangePictures