PEC Zwolle besluit ‘droomweek’ met 2-0 winst

Het was een bewogen weekje voor PEC Zwolle: met onder andere de winst van de JC-schaal, de verkoop van Mokotjo, het aantrekken van Lukoki en de loting voor de Europa League play-off. PEC Zwolle staat op de kaart! Deze bewogen en mooie week werd afgesloten met een 2-0 zege op FC Utrecht in de seizoensopener van de Eredvisie.

In de eerste helft van de Eredivisie-opener van seizoen 2014/2015 was het spelbeeld gelijkopgaand. Beide ploegen hadden enkele kansen. PEC Zwolle toonde de meeste dreiging via aanwinst Jody Lukoki (kwam deze week over van Ajax) die gelijk in de basis startte. De rappe rechteraanvaller wist echter spits Nijland of andere meegekomen Zwollenaren niet goed te bereiken. Tegenvaller voor de ploeg van trainer Ron Jans was de enkelblessure van Australiër Sainsbury. De centrale verdediger moest na een halfuur spelen het speelveld verlaten voor hem kwam Maikel van der Werff in het veld.

In de tweede helft bleef het nog steeds moeilijk een bovenliggende partij aan te wijzen, tot Jesper Drost een voorzet pardoes voor de voeten kreeg. De meegekomen PEC Zwolle-middenvelder bracht zijn ploeg in een ‘droomweek’ op een 1-0 voorsprong een kwartier voor tijd. FC Utrecht bleek met name voorop te weinig kracht te hebben daar nog iets tegenin te brengen.

Uiteindelijk besloot invaller Moro (foto) het duel door een afgeslagen corner vanaf ongeveer de middenlijn in het FC Utrecht doel te werken (2-0). FC Utrecht-doelman Ruiter was immers in de laatste minuten mee naar voren gegaan bij een cornerbal.

Na het laatste fluitsignaal volgde nog het gepaste afscheid van Kamohelo Mokotjo die naar FC Twente vertrekt en de huldiging van de JC-schaal. Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle uit tegen promovendus FC Dordrecht. Aanvang 19.45u.

PEC Zwolle-FC Utrecht 2-0 (0-0)

75′ 1-0 Drost
90′ 2-0 Moro

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury (29. VD Werff), Broerse, Van Hintum; Saymak, Rienstra, Drost; Lukoki (83. Moro), Nijland (64. Ioannidis), Thomas

Zie ook onderstaande samenvatting gemaakt door PEC Zwolle tv: