PEC Zwolle geeft schlemielig de punten weg tegen FC Twente

Na de winst vorige week in Den Haag is PEC Zwolle (1-2) er niet in geslaagd de goede lijn door te zetten. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Ron Jans met 1-2 van FC Twente. Even nadat de Tukkers met tien man kwam te staan (1-1) liet de thuisploeg door een fout van doelman Van Der Hart de kans op een goed resultaat lopen.

Na een gelukkige goal van Seys leidde de ploeg van Rene Hake met 0-1. De Belg schoot via Van De Pavert raak al vroeg in het duel. PEC Zwolle werd daarna in de eerste helft sterker en creëerde meerdere kansen voor het doel van Twente-goalie Marsman. Eenmaal was het raak. Een prima voorzet van Ehizibue bracht Menig in stelling. Hij schoot prachtig raak in de lange hoek (1-1).

Toen na de thee FC Twente met tien man kwam te staan, na een natrappende beweging van Celina op Holla, ging men er in Zwolle eens goed voor zitten. Wie dacht dat er meer in zat dan een puntje vanaf dat moment kreeg snel ongelijk. Na foutief wegwerken van de bal door PEC Zwolle-doelman Van Der Hart was het nieuweling Assaidi die de doelman verschalkte met een prachtige lob (1-2). Enkele kansen volgden nog voor de Zwollenaren. Zo waren Brock-Madsen en Ehizibue nog dichtbij de gelijkmaker. Het bleef echter 1-2.

Door het resultaat blijven de blauw-witten op een zestiende plaats in de Eredivisie staan. Komende zondag speelt PEC Zwolle uit tegen Sparta.

PEC Zwolle-FC Twente 1-2 (1-1)
9′ 0-1 Seys
31′ 1-1 Menig
55′ 1-2 Assiadi

Rood: 50′ Celina (FC Twente)

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert (46′ Schenkeveld), Warmerdam; Saymak (67′ Mokhtar), Holla, Thomas; Ehizibue, Brock-Madsen, Menig (71′ Nijland)

Foto’s: Johan Wolff