PEC Zwolle bekert met moeite langs FC Oss

Met een 3-2 overwinning wist PEC Zwolle zich vanavond te plaatsen voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De titelhouder had wel de nodige moeite met Jupiler League-club FC Oss, maar wist uiteindelijk wel te winnen. 

De eerste helft vielen er genoeg kansen te noteren. Met name voor de thuisploeg was het een wonder dat men slechts eenmaal scoorde. Drost opende de score na een halfuur spelen, na goed werk van verdediger Van Der Werff (1-0). Vervolgens maakte FC Oss uit een corner de 1-1 vlak voor rust.

Na rust leek het gedaan toen spits Necid (2-1) en Drost (3-1) wisten te scoren. Echter, wist Bakx zich knap vrij te draaien in het Zwolse strafschopgebied waardoor de snelle aansluitingstreffer was gevonden (3-2). Daarna werd het nog even spannend in de slotfase. PEC Zwolle-doelman Hahn liet zich echter niet voor een derde maal verschalken, waardoor de ploeg van trainer Ron Jans morgen ook ‘in de koker’ zit.

Komende zaterdag (19.45u) speelt PEC Zwolle in de Eredivisie thuis tegen Heracles Almelo.

PEC Zwolle-FC Oss 3-2 (1-1)
33′ 1-0 Drost
40′ 1-1 Van Den Herik
72′ 2-1 Necid
74′ 3-1 Drost
75′ 3-2 Bakx

Opstelling PEC Zwolle:¬†Hahn, Van Polen, Sainsbury (46′ Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Saymak, Rienstra, Nijland, Drost, Thomas (70′ Moro), Necid (88′ Ioannidis).

Foto: PEC Zwolle Twitter