PEC Zwolle bijt zich stuk op messcherp FC Groningen

PEC Zwolle kende zaterdagavond een kleurloze editie van het thuisduel met FC Groningen. Na een tegentreffer in de eerste minuut, liep de ploeg van trainer Ron Jans het gehele duel achter de feiten aan. Ondanks dat de thuisploeg ook kansen wist te creeren waren het de Groningers die voor de doelpunten zorgden (0-4).

Nog geen minuut was er gespeeld of Simon Tibbling scoorde de openingstreffer al in het MAC3Park-stadion. De middenvelder werd handig bediend en rondde simpel af oog-in-oog met doelman Van Der Hart (0-1). Na deze treffer pakte PEC Zwolle de draad wel op en speelde het een periode acceptabel voetbal. FC Groningen-doelman Padt moest onder andere een dubbele redding verrichten op schoten van Ehizibue en Menig. Daarvoor schoot hun teamgenoot Brama overigens ook net over het doel van de Noorderlingen.

De bezoekers raakten na bijna een halfuur spelen de paal na een vloeiende aanval met als eindstation spits Van Weert. De 0-2 viel toen nog niet, maar vijf minuten voor rust wel. Ruim in buitenspelpositie, maar niet opgemerkt, rondde Van Weert deze keer wel af (0-2).

In de tweede helft bleven beide ploegen qua veldspel wel in evenwicht, maar nam de ploeg van trainer Ernest Faber nog meer afstand in de score. Rusnak met een prima aanname, na een strakke steekpass van Mahi, zorgde voor 0-3. Kort voor het einde maakte Mahi zelf ook nog een wonderschone treffer. Een diagonaal schot in de verre hoek liet PEC Zwolle-goalie Van Der Hart kansloos (0-4). Dat Rusnak in blessuretijd nog een penalty miste zal de steeds-beter-in-vorm-komende Groningers een zorg zijn.

Voor PEC Zwolle leek een paar weken terug deze goede vorm ook weer boven te komen, maar zijn door de harde nederlagen bij Feyenoord (3-0) en die van vanavond de blikken in de stand weer naar beneden gericht. Alsof de avond nog niet teleurstellend genoeg was werd invaller Karagounis na vier minuten, uit voorzorg, naar de kant gehaald. Gevreesd werd bij de Griek voor een nieuwe knieblessure.

Komende zaterdag speelt PEC Zwolle uit tegen Vitesse. Aanvang 20.45u.

PEC Zwolle-FC Groningen 0-4 (0-2)
1′ 0-1 Tibbling
39′ 0-2 Van Weert
77′ 0-3 Rusnak
86′ 0-4 Mahi

Opstelling PEC Zwolle:  Vd Hart, Van Polen, Marcellis, Vd Pavert, Verdonk (65′ Warmerdam), Holla, Brama, Ehizibue (65′ Achahbar), Saymak, Menig (78′ Karagounis), Brock-Madsen

Foto: OrangePictures