PEC Zwolle-FC Groningen gestaakt; maandag verder

Onweer heeft definitief een streep gezet door het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen. Bij een 1-2 achterstand werd de wedstrijd in de 57e minuut gestaakt wegens onweer. Lennart Thy zorgde vlak na rust voor de Zwolse gelijkmaker, terwijl Paul Gladon vlak voor het staken de bezoekers nog op een 1-2 voorsprong bracht.

In overleg met de KNVB, de lokale autoriteiten en FC Groningen is besloten de wedstrijd aanstaande maandag 29 april om 20.00 uur te hervatten.

PEC Zwolle had het lastig met de Groningers, die met twee spitsen speelden. Vooral Ritsu Doan was in de eerste twintig minuten vaak de vrije Groningse man. Niet zo verwonderlijk dat hij aan de basis stond van de 0-1. Hij stuurde Kai Sierhuis weg, waarna de spits de bal beheerst langs Diederik Boer schoof. De routinier stond in het doel, omdat Mickey van der Hart last had van een ribblessure. Na ongeveer een half uur spelen kwam PEC wat beter in de wedstrijd. Het leverde ook een enorme kans op voor Younes Namli. Hij passeerde slim twee verdedigers en schoot op doelman Sergio Padt. In de rebound mikte hij de bal op de lat. 

Direct na rust kwam PEC wel op gelijke hoogte. Terwijl het onweer het MAC3PARK stadion naderde, kopte Lennart Thy een voorzet van Kenneth Paal fraai binnen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de 1-1. Paul Gladon liep slim vrij en schoot beheerst de 1-2 achter Boer. Die domper moesten de Zwollenaren in de kleedkamer verder verwerken, omdat scheidsrechter Martin van den Kerkhof het duel staakte wegens onweer.

Restant

Het restant van PEC Zwolle – FC Groningen wordt gespeeld op maandag 29 april, 20.00 uur. Supporters die woensdagavond aanwezig waren kunnen dan gewoon op vertoon van de seizoenkaart dan wel losse tickets, opnieuw naar binnen.

PEC Zwolle – FC Groningen 2-1 (0-1). (Duel werd in de 57e minuut gestaakt)

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Van Polen, Lachman, Paal, Hamer, Clement, Namli, Van Crooij, Thy, Van Duinen

Bron: www.peczwolle.nl