PEC Zwolle komt niet verder dan 1-1 tegen Excelsior

In eigen huis kwam PEC Zwolle zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Ron Jans had bij winst op de nummer vijftien van de Eredivisie nog meer omhoog richting de play-offs voor Europees voetbal kunnen kijken. Na een goed begin van de Zwollenaren werd echter de ruststand tevens de eindstand (1-1).

De thuisploeg begon goed aan het duel. Na enkele mogelijkheden waarin oud-PEC Zwolle doelman Hahn namens de Rotterdammers nog handelend kon optreden, wist Warmerdam binnen het halfuur de openingstreffer te maken. Zijn schot was succesvol (1-0). PEC Zwolle gaf vervolgens het initiatief uit handen en wist Bruins in de lange hoek de gelijkmaker te produceren (1-1).

Voor rust raakten beide ploegen nog eenmaal het aluminium. Holla (PEC Zwolle) op de paal en Elbers (Excelsior) de lat.

Na rust was het spel minder attractief om naar te kijken. In de slotfase moesten beide doelmannen echter nog flink aan het werk. Hahn op een doelpoging van Zwollenaar Mening en Van Der Hart voorkwam een nederlaag door prima te handelen na een poging van Ribeiro.

Door de puntendeling heeft PEC Zwolle 31 punten uit 28 duels. Donderdagavond speelt PEC Zwolle uit tegen Roda JC. Aanvang 18.30u.

PEC Zwolle-Excelsior 1-1 (1-1)
26′ 1-0 Warmerdam
34′ 1-1 Bruins

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Bouy, Verdonk (79′ Ehizibue); Holla, Warmerdam; Menig, Saymak, Mokhtar (66′ Thomas); Brock-Madsen (79′ Nijland)

Foto: OrangePictures