ZWOLLE – PEC Zwolle en VVV-Venlo zijn vrijdagavond in de eredivisie niet tot scoren gekomen. In een, met name van de kant van VVV, matig duel bleef het in Zwolle 0-0. Beide ploegen blijven door dat resultaat onderin hangen, al wipt VVV over Roda JC heen naar de zestiende plaats. PEC staat daar twee plaatsen boven.

Trainer Art Langeler van PEC Zwolle miste in het degradatieduel zijn aanvoerder Joey van den Berg. De verdediger, vorige week tegen FC Twente nog trefzeker, was vlak voor het duel vader geworden en gaf er de voorkeur om bij zijn pasgeboren dochter te blijven.

Bij VVV had trainer Ton Lokhoff weer een basisplaats voor Yanic Wildschut. De razendsnelle vleugelspits werd vanaf het begin veel gezocht door de Limburgse formatie, maar kon weinig uitrichten.

Weinig vermaak

Beide ploegen wisten het publiek voor rust sowieso amper te vermaken. Feitelijk duurde het 45 minuten voor er echt iets te beleven viel.

PEC-middenvelder Joost Broerse veranderde op slag van rust een schot van Jesper Drost heel geniepig van richting en verraste daar bijna VVV-doelman Niki Mäenpää mee. De Fin kon de bal echter nog net op tijd wegtikken.

Het leek wel alsof de poging van Broerse PEC wat vertrouwen gaf. De thuisploeg kwam sterker uit de kleedkamer en leek een kwartier later zelfs op 1-0 te komen.

Bram van Polen dolde aan de rechterkant Niels Fleuren en bediende Drost op maat. De middenvelder kopte de voorzet vrij voor het doel echter net naast. Enkele minuten later had clubtopscorer Denni Avdic zijn vierde goal voor PEC kunnen maken, maar ook hij kopte naast.

Arne Slot

Arne Slot mocht twintig minuten voor tijd na zeven maanden blessureleed zijn rentree maken bij Zwolle. Met de ervaren middenvelder in de ploeg bleef PEC jagen op de openingstreffer.

In de slotseconden leek Avdic alsnog voor dat doelpunt 1-0 te zorgen, maar zijn kopbal werd wederom knap gepakt door Mäenpää. Die zorgde daarmee dat zijn ploeg voor het eerst in 28 duels geen goal tegen kreeg.

bron: NU Sport