PEC Zwolle en NEC vermaken vooral de neutrale toeschouwer

Na het eindsignaal bij PEC Zwolle-NEC van scheidsrechter Higler stond gisteren de eindstand 3-3 op het bord in het IJsseldeltastadion. Een leuke en vermakelijke wedstrijd, alleen had de thuisploeg van tevoren zijn zinnen gezet op drie punten en daarmee het zo goed als veilig spelen.

PEC Zwolle kende een prima start. Fernandez (foto) wist in de beginfase al te ontsnappen en wist 1-op-1 voor NEC-doelman Johnsson simpel af te ronden. Daarna volgde een groot deel van de eerste helft waarin de bezoekers de bovenliggende partij waren. Zeker twee prima reddingen van PEC Zwolle-doelman Boer zorgde tot dan toe nog voor een voorsprong aan Zwolse zijde.

Tegen de verhouding in maakte Klich na ruim een halfuur de 2-0 voor PEC Zwolle. De Pool draaide een vrije trap in het Nijmegense strafschopgebied die door iedereen gemist werd en in de verre hoek ‘binnenviel’. Voor rust wist NEC al wat terug te doen. Rieks hield een afgeslagen bal prima laag in het schot dat hij vuurde. De ‘streep’ viel binnen achter Boer (2-1).

Na rust ging het spel alle kanten op. Na de snelle gelijkmaker (Higdon,2-2) en een schitterende treffer van PEC Zwolle-verdediger Joost Broerse (3-2), bepaalde opnieuw Rieks de eindstand op 3-3. Na die uiteindelijk laatste goal van Rieks waren er echter nog wel voldoende kansen om het duel nog een winnaar te geven. Dit bleef uit, waardoor met name de neutrale toeschouwer de winnaar was van het duel.

Volgende week gaat PEC Zwolle op bezoek in Heerenveen. De aftrap is zaterdag om 19.45 uur.

PEC Zwolle-NEC 3-3

6′ 1-0 Fernandez
35′ 2-0 Klich
43′ 2-1 Rieks
46′ 2-2 Higdon
57′ 3-2 Broerse
69′ 3-3 Rieks

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis (56. Narsingh), Saymak (90. Gravenbeek), Thomas, Fernandez (71. Benson)

Foto: Johan Wolff