PEC Zwolle drukt GA Eagles dieper in de zorgen

In Deventer wordt de stemming er na zondag niet vrolijker op. De ploeg van trainer Hans de Koning verloor namelijk de IJsselderby in eigen huis van PEC Zwolle. Na een 1-1 ruststand waren de Zwollenaren de tweede helft beter en zorgden voor het verschil in de score: 1-3.

Zoals gedacht en gewend was de Adelaarshorst tot de nok toe gevuld en zorgden beide supportersgroepen voor veel sfeer. Vuurwerk kwam er vanaf de opening letterlijk en figuurlijk. De rook bij de opkomst van de spelers was nog nauwelijks opgetrokken of de stand was al op 1-1 gekomen. Chirivella lette na twee minuten spelen bij de tweede paal goed op na een prachtige en bekeken assist van GA Eagles-aanvaller Manu (1-0). Niet veel later trok Menig de stand weer gelijk toen hij was ontsnapt aan de GA Eagles-defensie en doelman Zwarthoed kon omspelen (1-1).

In de verdere eerste helft leek het vuur van de derby wat te doven. Na de thee was het PEC Zwolle dat dicteerde. De ploeg van Ron Jans kwam tot veel waarschuwingsschoten waar doelman Zwarthoed vaak het antwoord op had. Tien minuten voor tijd was de Volendamse goalie kansloos toen Warmerdam voor hem opdook. De Ajax-huurling schoot bekeken raak in de lange hoek (1-2) toen de thuisploeg verdedigend zijn zaakjes niet goed op orde had. Na een wilde overtreding van Crowley in het eigen strafschopgebied, velde PEC Zwolle-aanvoerder Van Polen het vonnis vanaf de stip: 1-3.

Door de overwinning van de Zwollenaren lijken voor hen de ergste degradatiezorgen weg. GA Eagles blijft hekkensluiter en speelt de komende maanden nog zeven finale voor lijfsbehoud.

Komend weekend volgt een interland weekend. Die week erop speelt PEC Zwolle op zaterdag (1 april) thuis tegen Excelsior. GA Eagles speelt op zondag (2 april) uit tegen FC Twente.

GA Eagles-PEC Zwolle 1-3 (1-1)
3′ 1-0 Chirivella
5′ 1-1 Menig
83′ 1-2 Warmerdam
88′ 1-3 Van Polen (pen.)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed, Locigno, Fischer, Schenk, Groenbast (85′ Marengo), Chirivella, Crowley, Duits, Antonia (46′ Maatsen), Hendriks, Manu (79′ De Kogel)

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis (90′ Sandler), Bouy, Warmerdam, Thomas, Holla, Saymak (90+2′ Achahbar), Mokhtar, Brock-Madsen, Menig (82′ Ehizibue)

Foto’s: Johan Wolff