Geflatteerde overwinning brengt PEC Zwolle in top-3

Met een ruime zege op FC Dordrecht (4-0) was het feest in Zwolle gisteravond. Ondanks de moeilijke zege (FC Dordrecht kreeg goede kansen op de 1-1) werd na afloop vooral trots naar de huidige stand in de Eredivisie gekeken. Concurrenten FC Twente en Feyenoord verloren, waardoor de ploeg van Ron Jans terug te vinden is op een derde plaats.

Behoudens wat afstandsschoten van PEC Zwolle-verdediger Maikel van der Werff viel er in het eerste halfuur weinig te genieten in het IJsseldelta-stadion. Vlak voor rust werd men wakker geschud door een doelpunt van Stef Nijland. De aanvaller voetbalde deze avond met veel vertrouwen en kreeg de bal uit een rebound pardoes voor de voeten (1-0).

Na rust had het duel snel beslist kunnen zijn uit schoten van Ryan Thomas en een fout van Dordrecht-doelman Te Loeke. Hij verspeelde de bal aan Nijland die 2-0 had moeten maken. Echter, beten de ‘Schapenkoppen’ na een uur spelen van zich af. Dit resulteerde tot meer druk richting het doel van Warner Hahn. Zeker eenmaal kwam de thuisploeg zeer goed weg. Een open schietkans van aanvaller Ten Voorde vanaf zes meter van het doel belandde op de lat. Met het besef wakker geschud te zijn gingen de Zwollenaren het laatste kwartier in.

FC Dordrecht maakte verdedigend de ruimtes groter, enerzijds omdat men meer risico ging nemen, anderzijds leek PEC Zwolle conditioneel sterker. Goals van Becker (2-0), Rienstra (3-0) en andermaal Nijland (4-0) brachten PEC Zwolle gisteren de top-3 van de Eredivisie binnen.

Aanstaande zaterdag speelt PEC Zwolle uit tegen Heerenveen. Aanvang 19.45u.

PEC Zwolle-FC Dordrecht 4-0 (1-0)

’43 1-0 Nijland
79′ 2-0 Becker
85′ 3-0 Rienstra
86′ 4-0 Nijland

Opstelling PEC Zwolle:┬áHahn, Van Polen, Lam, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra (88′ Ferfelis), Drost, Brama, Becker, Nijland (88′ Dekker), Thomas (82’Moro).

Foto’s: Johan Wolff