PEC Zwolle-doelman Hahn debuteert in topduel

Na het vertrekt van clubicoon Diederik Boer wist PEC Zwolle razendsnel een nieuwe doelman te huren. Warner Hahn (22) werd voor een seizoen van Feyenoord gehuurd en beleeft komende zaterdag zijn vuurdoop in zijn eerste competitieduel thuis tegen PSV. Een absoluut topduel in de Eredivisie!

Een affiche van de koploper die op bezoek gaat bij de nummer drie in de Eredivisie: PEC Zwolle-PSV. Zaterdagavond gaan de Eindhovenaren, die als enige nog ongeslagen zijn na vier wedstrijden, proberen de voorsprong op naaste belagers FC Groningen en PEC Zwolle te vergroten. De ploeg van trainer Phillip Cocu leek vorig seizoen een talentvol, maar ongeleid projectiel. Dit seizoen is alles anders, zo lijkt het. De talenten lopen in de pas en de extra kwaliteiten van bijvoorbeeld de nu fitte Wijnaldum (foto) en Depay komen beter tot uiting.

In Zwolle werd na de Europese storm en de uitschakeling ook nog een tik verwerkt in Breda. Onnodig, maar te verklaren was de 3-1 nederlaag tegen NAC. Na een internationale onderbreking, waarin doelman Hahn meespeelde met Jong Oranje, kan de ploeg van Ron Jans zich komende zaterdag weer herpakken. Mustafa Saymak vertrok in eerste instantie ook richting Jong Oranje, maar moest afhaken met hamstringklachten. Of hij mee kan spelen is nog onbekend.

Vorig seizoen eindigde het duel in Zwolle in 1-2 en in Eindhoven werd een gelijkspel genoteerd 1-1. Het duel komende zaterdag staat onder leiding van de heer Makkelie.

PEC Zwolle-PSV, zaterdag 13 september aanvang 20.45u

Foto: Johan Wolff (Archief)