PEC Zwolle-doelman Boer stopt na dit seizoen

Diederik Boer is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. De 38-jarige doelman zet in goed overleg met PEC Zwolle na het lopende seizoen een punt achter zijn actieve loopbaan. Wel blijft de sluitpost bij de club in dienst in een nog nader te bepalen rol.

Boer verdedigde vanaf het seizoen 2002/2003 332 keer het Zwolse doel en wist in die periode onder andere de Jupiler League, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal te winnen. Ook stond hij binnen de lijnen tijdens het Europese debuut van de Blauwvingers in de Europa League tegen Sparta Praag. Vlak daarna stapte hij over naar Ajax. Namens de Amsterdammers speelde Boer 11 officiële wedstrijden en maakte hij de Europa League finale tegen Manchester United vanaf de bank mee. In de zomer van 2017 streek de doelman weer bij zijn PEC Zwolle neer.

De doelman zelf over zijn afscheid: ,,Terugkijkend heb ik een hele mooie carrière gehad, waar ik het maximale heb uitgehaald. Zestien jaar ben ik als profsporter actief geweest, van Jupiler League tot aan het winnen van de KNVB Beker en van play-offs om promotie/degradatie tot aan de Europa League finale. Vanwege steeds grotere fysieke ongemakken is het komende zomer tijd om ermee te stoppen. Via deze weg wil ik alle supporters en de mensen van de club bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun in al die jaren. Vanuit de voetbalacademie tot aan het eerste elftal heb ik jarenlang mogen ervaren wat een warme en fijne club PEC Zwolle is. Ik ben dan ook blij hier de komende jaren werkzaam te blijven, maar ga mij nu eerst volledig inzetten om met de club in de Eredivisie te blijven.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Met het afscheid van Diederik komende zomer stopt er een Zwols clubicoon. In al die jaren heeft hij zich voortreffelijk ingezet en daar wil ik hem ontzettend voor bedanken. Het doet mij goed dat Diederik ook na zijn actieve carrière bij de club blijft en dat hij hier een volgende stap gaat zetten. Hoe deze stap er precies komt uit te zien bespreken we de komende periode.”

Foto: Johan Wolff