PEC Zwolle-doelman Boer mogelijk na de winter terug

PEC Zwolle-goalie Diederik Boer moest zich in de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Feyenoord, na zestien minuten al laten wisselen. Na afloop bleek dat de doelman last had van een liesblessure. Een blessure waar hij nog steeds last van heeft. Mogelijk maakt Boer na de winterstop pas weer zijn rentree.

Boer leek enige tijd geleden weer aan te sluiten bij de groepstraining, na een tijd lang onder andere krachttraining te hebben gedaan. Toch bleken de klachten nog niet weg, waardoor de Zwolse doelman zich genoodzaakt zag deze week littekenweefsel te laten verwijderen. Komende week wordt getest of de klachten daarmee voldoende zijn afgenomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet een liesoperatie uitkomst bieden. Boer wordt dan pas na de winter terug verwacht op het veld.

Voorlopig doet Boer’s vervanger Kevin Begois het prima. Overigens speelde Begois en zijn teamgenoten, in verband met het komende interlandweekend, vanmiddag een oefenwedstrijd in Almelo tegen Heracles. De eindstand van dit duel werd 4-4. Goals aan Zwolse zijde waren van Gravenbeek, Thomas, Lachman en Labylle.