Is PEC Zwolle in Den Haag de champagne te boven?

Na de halve finale bekerwinst van PEC Zwolle afgelopen woensdag tegen NEC (2-1) mogen de Zwollenaren zondag in Den Haag aantreden tegen ADO. Is PEC Zwolle bekomen van de feestvreugde over het bereiken van de finale en het (bijna zekere) ticket voor Europees voetbal? ADO Den Haag zal de punten in huis willen houden om definitief afstand te nemen van de ‘gevarenzone’.

De Hagenezen staan met 32 punten alweer vijf punten verwijderd van een 16e plaats (nacompetitie). Daar leek het rond de winterstop niet op, maar na het vertrek van trainer Maurice Steijn pakt ADO onder leiding van Henk Fräser op belangrijke momenten de punten. Bij winst zondag lijkt ADO in een rustig vaarwater te komen richting het einde van de competitie.

In de Eredivisie-historie speelde beide ploegen achtmaal tegen elkaar in Den Haag. PEC Zwolle won alleen de editie in 1980 (2-3). Viermaal werd er gelijkgespeeld en driemaal won ADO Den Haag. Opvallend is dat ADO nog nooit (ook niet in Zwolle) in de Eredivisie-historie vaker dan tweemaal scoorde tegen PEC Zwolle. Vorig seizoen werd het 1-1 en in Zwolle werd het eerder dit seizoen een simpele overwinning voor PEC Zwolle (6-1).

Trainer Henk Fräser mist zondag Kevin Jansen vanwege een kniekwetsuur. Ron Jans kent meer personele problemen, met name achterin. Broerse en Van Polen zijn geschorst en Labylle en Sainsbury zijn geblesseerd. Gravenbeek zal daarom vermoedelijk als rechtsback opdraven.

Het duel staat onder leiding van de heer Kamphuis.

ADO Den Haag-PEC Zwolle, zondag 30 maart aanvang 16.30u.

(Foto: Johan Wolff)