PEC Zwolle heeft lak aan vormcrisis: 6-1

Na vier verliespartijen was PEC Zwolle weer eens toe aan drie punten. In wedstrijden tegen Cambuur loopt het zelden gemakkelijk voor de ploeg van trainer Ron Jans. Vanavond waren de Zwollenaren, met name in de tweede helft, bij vlagen juist fenomenaal tegen de Friezen.

Ondanks dat het spel in evenwicht was scoorden de Zwollenaren in de eerste de doelpunten: Drost (1-0) en Van Der Werff (2-0). Met een prima marge ging de thuisploeg daarmee de rust in.

Na rust creëerde PEC Zwolle kansen, heel veel kansen en was het dat Cambuur-doelman Nienhuis nog veel kansen wist te keren, anders hadden de dubbele cijfers zomaar gehaald kunnen worden.

Ryan Thomas en met name invaller Stef Nijland (foto) zorgden voor een aangename tweede helft voor de Zwollenaren. In een tijdsbestek van twintig minuten maakte aanvaller Nijland liefst drie goals. Met name het laatste doelpunt, een prachtig afstandsschot, was van grote schoonheid (6-1).

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle het uitduel tegen FC Twente. Aanvang 18.30u.

PEC Zwolle-Cambuur 6-1 (2-0)

30′ 1-0 Drost
35′ 2-0 Van Der Werff
63′ 3-0 Thomas
70′ 4-0 Nijland
76′ 4-1 Rosheuvel
80′ 5-1 Nijland
89′ 6-1 Nijland

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury (77′ Lam), Van der Werff, Van Hintum, Saymak, Brama, Lukoki, Drost, Thomas (81′ Dekker), Necid (69′ Nijland)