Cambuur weet zich naast PEC Zwolle te werken

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het openingsduel van het seizoen in eigen huis te winnen. Na een riante voorsprong bij rust (2-0) wist tegenstander Cambuur zich verdienstelijk naast de Zwollenaren te knokken (2-2). ‘Na de 2-2, konden we het niet belopen. We hebben een totaal ander elftal dan vorig jaar, maar in de omschakeling zijn we enorm gevaarlijk’, liet PEC Zwolle-trainer Jans weten op PECZwolle.nl.

De eerste goede kans in de beginfase was voor de gasten uit Leeuwarden. De voorlopig eerste doelman in Zwolle Kevin Begois was attent toen de Friezen voor zijn doel verschenen. Daarna nam PEC Zwolle de wedstrijd, qua doelpunten, in handen. De debuterende verdediger Marcellis schoot prima binnen na goed terugleggen van spits Lars Veldwijk (1-0). Becker bracht bijna binnen het halfuur PEC Zwolle nog op 2-0 na een schitterende uithaal in de kruising (2-0).

Na rust leek er in de beginfase niet veel aan de hand voor de thuisploeg. PEC Zwolle kreeg gelijk al goede kansen, raakte bijna vanaf de aftrap al de paal. Een goede kans van middenvelder Marinus dwong Cambuur-doelman Nienhuis na een uur spelen tot een goede redding. Achteraf cruciaal, want bij 3-0 was het duel gespeeld. Nu kon Cambuur terugkomen in het duel door, pijnlijk voor PEC Zwolle, doelpunten van een eigen opgeleide speler en een oud-speler van GA Eagles. Erik Bakker kreeg namelijk, enigszins gelukkig, de bal voor zijn voeten en wist er raad mee (2-1). Daarna maakte Sjoerd Overgoor na een prima combinatie door het Zwolse hart van de defensie beheerst de gelijkmaker (2-2).

In de absolute slotfase moest doelman Begois met zijn voeten zelfs nog de 2-3 voorkomen. Gelukkig voor de ploeg van trainer Ron Jans kwam deze treffer er niet. Komende zaterdag speelt PEC Zwolle het tweede competitieduel: uit tegen De Graafschap. Aanvang 18.30u.

PEC Zwolle-Cambuur 2-2 (2-0)

31′ 1-0 Marcellis
33′ 2-0 Becker
71′ 2-1 Bakker
77′ 2-2 Overgoor

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis (69′ Schenkeveld), Lam, Van Hintum, Dekker (77′ El Hasnaoui), Rienstra, Marinus, Becker, Veldwijk (84′ Nijland), Menig

Foto’s: Johan Wolff