PEC Zwolle boekt in Waalwijk de tweede overwinning van het seizoen. RKC wordt met 1-2 verslagen door treffers van Fred Benson en Ronnie Reniers. Vlak voor tijd doet RKC via Chevalier wat terug, maar de drie punten gaan mee naar Zwolle.

Met Diederik Boer, Joey van den Berg en Ronnie Reniers in de basis begon Zwolle voortvarend aan het duel met RKC. Binnen vijf minuten schoot Fred Benson de bal achter doelman Jeroen Zoet. Bram van Polen stormde als rechtsachter mee op naar voren, ging de combinatie aan met Wiljan Pluim, waarna Benson in twee instanties scoorde. In die fase waren de bezoekers duidelijk de betere ploeg, met prima positiespel en enkele goede kansen. Onder meer Benson, Youness Mokhtar en Giovanni Gravenbeek kregen prima kansen om de score uit te breiden, maar zij faalden hierin. Aan de andere kant was RKC enkele gevaarlijk, maar Boer redde prima op inzetten van Teddy Chevalier, Florian Jozefzoon en Jeff Stans. ,,Ik merkte dat ik wel wat ritme miste. Gelukkig ging het goed”, aldus de goalie uit Emmeloord.

Na rust kwam Zwolle al snel op 0-2. Benson kwam met een goede actie oog in oog met Zoet. Hij wipte de bal over de doelman, waarna Ronnie Reniers het beslissende tikje gaf. ,,In het laatste half uur gingen zij alles of niets spelen, lange ballen naar voren. Daar hadden we het wel moeilijk mee”, vond Boer. Hij redde prima met de voet op een inzet van Nourdin Boukhari. Tot de 88ste minuut hield PEC Zwolle het doel schoon. Boukhari zette toen voor op Chevalier die kon binnentikken. Na die 1-2 was het nog even billenknijpen voor de Zwolse aanhang, maar de drie punten werden niet weggeven. Boer: ,,Gelukkig hielden we de voorsprong nu tot het einde vol.”

PEC Zwolle komt volgende week zondag weer in actie. In het eigen IJsseldeltastadion is PSV om 14.30 uur de tegenstander

bron: PEC Zwolle