PEC Zwolle bijt zich stuk op stug Roda JC

PEC Zwolle is bezig aan een prima opmars na de zwakke competitiestart. Zaterdagavond speelde de ploeg van trainer Ron Jans thuis tegen hekkensluiter Roda JC. De Limburgers hadden echter hun zaakjes verdedigend prima op orde. De Zwollenaren konden in 90 minuten aanvallend de defensie niet slechten en hielden een mager puntje over aan het duel (0-0).

Voor de vijfde maal op rij bleef PEC Zwolle ongeslagen, toch had men op winst gehoopt en daarmee een sprong naar plek negen in de Eredivisie gemaakt.

Roda trok een muur op in het MAC3Park-stadion deze zaterdagavond. De ploeg van trainer Anastasiou speelde voor een punt en probeerde te counteren daar waar het kon. Toch waren beide ploegen in de eerste helft een keer dichtbij een doelpunt. Menig raakte namens de Zwollenaren de paal en Saymak de lat. Bij Roda raakte Rosheuvel de paal en was PEC Zwolle-doelman Van Der Hart attent op een hard schot van Auassar.

In de tweede helft bleef de thuisploeg dreigend, maar kwam men niet tot scoren. Onder andere Holla dwong Roda-doelman Van Leer nog een keer gestrekt te gaan na een vrije trap. Bijna leek Roda er in de blessuretijd nog met drie punten vandoor te kunnen. Mitidis werd in het strafschopgebied onderuit gegleden. Gek genoeg zag scheidsrechter Kuipers er geen strafschop in. Het bleef daardoor op 0-0.

Komend weekend is er een interlandweekend. Die week erop speelt PEC Zwolle op zondag (20 november, 16.45u) in de Kuip tegen Feyenoord.

PEC Zwolle-Roda JC 0-0 

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk, Holla, Warmerdam, Thomas (90′ Karagounis), Saymak (63′ Ehizibue), Menig, Achahbar (63′ Brock-Madsen)

 

Foto’s: Johan Wolff