PEC Zwolle benut slechts één kans tegen VVV Venlo (1-1)

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om VVV-Venlo te verslaan. De Zwollenaren hebben voldoende kansen om te scoren, maar alleen Mustafa Saymak (foto) slaagt daar in. Die treffer zorgt ervoor dat het openingsdoelpunt van Vito van Crooij wordt geneutraliseerd. Daardoor eindigt het treffen, net als in Venlo, in 1-1. ,,Een compliment voor de ploeg dat we na de 0-1 toch door zijn blijven gaan en de 1-1 hebben gemaakt”, vindt trainer John van ’t Schip.

PEC Zwolle begon met Erik Bakker in de basis, dit ging ten koste van Nicolás Freire. En de Zwollenaren begonnen prima aan het duel. In de eerste helft was het Zwolle dat het spel dicteerde en VVV dat op de tegenstoot gokte. Vooral Younes Namli was op dreef. De aanvaller glipte meerdere keren langs zijn directe bewaker, maar slaagde er niet in om een doelpunt te maken. Een keer moest doelman Lars Unnerstall handelend optreden. Oog in oog met Unnerstall schoot hij halverwege de eerste helft, na een schitterende solo, de bal voorlangs. Eerder was Youness Mokhtar al een keer dichtbij na een voorzet van Kingsley Ehizibue, maar ook zijn inzet ging niet tussen de palen. Later in die eerste helft probeerde Namli het nog een paar keer, maar doelman Unnerstal werd er niet zenuwachtig van. ,,Ondanks dat het baltempo wat laag was, speelden we een prima eerste helft”, vond trainer Van ’t Schip. ,,We hebben de kansen wel gehad en dan moet het meezitten dat je op voorsprong komt.”

In de tweede helft begon Zwolle wat slordiger, maar bleef het kansen krijgen. Spits Piotr Parzyszek volleerde direct na rust de bal net voorlangs. Na ongeveer een uur spelen kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd en kregen wat grote kansen. Diederik Boer redde op inzetten van Lennart Thy, terwijl Johnatan Opoku de bal op de paal schoot. VVV kwam niet lang daarna op voorsprong, dankzij een schitterend binnengeschoten vrije trap van Vito van Crooij. Het sein voor Zwolle om massaal de aanval te zoeken. Het leverde al snel de gelijkmaker op. Een voorzet van Mokhtar werd door Mustafa Saymak binnengewerkt. Zwolle probeerde het daarna wel om alsnog de zege binnen te slepen, maar dat zat er niet meer in. ,, We verloren in de tweede helft teveel ballen en daardoor speelden we hen in de kaart”, vond Mustafa Saymak, ,,Kansen als die van Namli en Thomas gingen er in de eerste seizoenshelft in.”

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een uitduel in Groningen. De aftrap is om 12:30 uur.

PEC Zwolle – VVV-Venlo 1-1 (0-0)
68′ 0-1 V. Van Crooij
73′ 1-1 Saymak

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Sandler, Dekker, Van Polen, Bakker, Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar (90. Ondaan), Parzyszek (83. Menig)

Bron: www.peczwolle.nl