PEC Zwolle heeft de achtste finales van de KNVB-Beker bereikt. Op bezoek bij RKC Waalwijk boog de ploeg van trainer Art Langeler een 2-1 achterstand bij rust om in een 2-4 overwining. ,,Dit is erg lekker. Hier winnen in de competitie en nu ook voor de beker”, lacht Ronnie Reniers, belangrijk met de gelijkmakende 2-2.

Eigenlijk was Zwolle de hele wedstrijd de betere ploeg dan RKC. Toch stonden de gasten bij rust met 2-1 achter. Teddy Chevalier en Mart Lieder zorgden voor dei treffers, terwijl Youness Mokhtar direct na de 1-0 al voor de gelijkmaker zorgde. ,,Toch was ik ontevreden over het afmaken van onze kansen”, stelde Langeler. Zo miste Wiljan Pluim een penalty en waren andere kansjes aan onder meer Mokhtar niet besteed.

Na rust waren de drie eerste Zwolse kansen direct raak. Ronnie Reniers profiteerde bij de 2-2 van een foutje van Sander Duits. ,,Die zat er lekker in met links, niet mijn sterkste been”, lachte Reniers. Niet lang daarna zorgden opnieuw Mokhtar en Rochdi Achenteh voor de 2-4 voorsprong. RKC perste er een slotoffensiefje en had ook kansen. Maar Chevalier liep buitenspel na een breedtepass van Florian Jozefzoon, terwijl diezelfde spits in blessuretijd ook een strafschop miste. Doelman Diederik Boer redde bekwaam.

Reniers hoopt op een gunstige loting. ,,Een makkelijke thuiswedstrijd zou fijn zijn.” Donderdagavond wordt dit bekend. Zondag wacht vervolgens de competitie weer, waarbij PEC Zwolle om 14.30 uur aftrapt op bezoek bij sc Heerenveen.

Zwollenaren buigen 2-1 achterstand bij rust om in 2-4 zege. Goed genoeg voor een plek in de achtste finale van de KNVB-Beker.
bron: PEC Zwolle