PEC Zwolle start na de winterstop, aanstaande zaterdag, met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Na een goed verlopen trainingskamp in Zuid-Afrika wil de ploeg van trainer Jans het liefst zo snel mogelijk de slechte reeks van voor winterstop vergeten. Dit wordt geen gemakkelijke opdracht tegen de nieuwe club van Rochdi Achenteh (foto) en gedeeld koploper: Vitesse.

Vitesse winkelde nu het tranferwindow open is, er flink op los. Onder andere Djurdjevic, Traoré, Labyad en Achenteh kwamen naar Arnhem. Echter zijn Traoré en Djurdjevic nog niet speelgerechtigd zaterdag. Labyad en Achenteh beginnen vermoedelijk op de bank. Spits Havenaar is geschorst. In de voorhoede moet trainer Peter Bosz daarom schuiven. Piazon lijkt de man te worden die de spitspositie gaat invullen.

Aan Zwolse zijde zijn Lachman (hamstring) en Narsingh (niet wedstrijdfit) afwezig. Vermoedelijk zullen de ‘winter-aanwinsten’ Karagounis en Mahmudov op de bank beginnen.

Kijkend naar de Eredivisie-historie hebben beide ploegen vijfmaal in Zwolle tegen elkaar gespeeld. PEC Zwolle verloor alleen de editie van vorig seizoen met 0-1. Daarvoor eindigde het duel tweemaal in een gelijkspel en tweemaal winst voor de Zwollenaren.

Scheidsrechter zaterdagavond is de heer Liesveld.

PEC Zwolle-Vitesse, zaterdag 18 januari aanvang 19.45u

Foto: Johan Wolff