PEC Zwolle legt het af tegen AZ Alkmaar (0-2)

PEC Zwolle hield een nare smaak over aan het thuisduel van vanmiddag tegen AZ Alkmaar (0-2). De ploeg van trainer Ron Jans (foto) begon zelf met de beste kansen aan het duel, maar bracht AZ met een ongelukkige eigen goal van verdediger Broerse de Alkmaarders in een zetel.

Na wat kansjes over en weer was PEC Zwolle-aanvaller Nijland na een halfuur misschien nog wel het dichtst bij een openingstreffer. Nijland krulde een vrije trap prima op het AZ-doel, maar zag keeper Esteban redding brengen. Vervolgens moest PEC Zwolle-keeper Begois zich laten wisselen vanwege een blessure. Ter Wielen de vervangende doelman zag niet kort daarna hoe zijn ploeggenoot Joost Broerse de bal in het eigen doel kopte (0-1).

Na rust maakten de bezoekers al snel de 0-2. Nick Viergever kopte prima raak uit een hoekschop. Na de 0-2 leek het gedaan met de Zwolse aanvalsdrang. De ingevallen doelman Ter Wielen zorgde er zelfs nog een paar keer voor dat de score niet hoger uitviel voor AZ.

Volgende week speelt PEC Zwolle op zaterdagavond uit tegen PSV, aanvang 20.45u.

PEC Zwolle-AZ Alkmaar 0-2
37′ 0-1 Broerse (Eigen goal)
53′ 0-2 Viergever

Opstelling PEC Zwolle: Begois (34. Ter Wielen), Van Polen, Lachman, Broerse (56. Van Hintum), Achenteh, Mokotjo, Klich, Hiwat, Nijland, Labylle (74. Eliosghiri), Benson.