PEC Zwolle en AZ Alkmaar zijn bijna perfect in balans

PEC Zwolle wacht komende zondag het ‘vernieuwde’ AZ Alkmaar onder leiding van nieuwe trainer Dick Advocaat. Beide clubs wonnen afgelopen weekend makkelijk hun thuisduel waardoor zowel PEC Zwolle als AZ weer op de deur kloppen richting de koppositie van de Eredivisie.

Vorig seizoen eindigde het duel in Zwolle in 1-2 voor de Alkmaarders. Wie de gehele Eredivisie-historie in Zwolle erbij pakt ziet dat beide ploegen perfect in balans zijn, of eigenlijk bijna perfect. Van de twaalf ontmoetingen eindigden namelijk de duels viermaal in Zwols voordeel, viermaal gelijk en viermaal in het voordeel van AZ. Alleen het doelsaldo van beide ploegen is niet in balans. PEC Zwolle scoorde in de onderlinge ontmoetingen achttien keer. AZ wist in Zwolle zestienmaal het net te vinden. Grootste overwinning van PEC Zwolle dateert van 1 november 2002, toen werd het 5-1.

PEC Zwolle is momenteel ‘hot’. Ook internationale scouts ontgaat het succes van de provincieclub op dit moment niet. Afgelopen weekend zaten scouts uit Engeland, Duitsland en Itali├ź op de tribune. Volgens internationale media zouden ze de verrichtingen van Mateusz Klich volgen. De middenvelder speelde onlangs nog wedstrijden in het Pools nationale elftal. Fulham en Stoke City zouden volgens enkele Engelse media zeer ge├»nteresseerd zijn. Daarnaast wil technisch directeur Nijkamp op zijn beurt zo snel mogelijk de contracten van Lachman, Van Hintum en Achenteh (foto, links) verlengen.

Kunnen de spelers van PEC Zwolle de druk en de belangstelling weerstaan en AZ in eigen huis verslaan?

Het duel van komende zondag staat onder leiding van Ed Janssen.

PEC Zwolle-AZ, zondag 27 oktober aanvang 14.30u

Foto: Johan Wolff