UPDATE: PEC Zwolle-assistent Hake naar FC Twente

Definitief: Volgens De Stentor moet PEC Zwolle op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. René Hake maakt de overstap naar FC Twente. De geboren Coevordenaar tekent voor drie jaar in Enschede.

Bericht 22 juni:

Volgens TC Tubantia is PEC Zwolle-assistent trainer René Hake (foto) in beeld bij zijn oude club FC Twente. Hake is momenteel de ‘rechterhand’ van hoofdtrainer Ron Jans en zou deze rol volgens de regionale krant ook kunnen vervullen naast FC Twente-hoofdtrainer Alfred Schreuder.

Hake (43) trainde de jeugd van FC Emmen, waarna hij vertrok naar de jeugdopleiding van FC Twente. De Emmenaren wisten hem in 2010 voor twee seizoenen terug te halen als hoofdtrainer, waarna hij assistent werd bij PEC Zwolle.

In Enschede is het onrustig. FC Twente-trainer Alfred Schreuder ligt bij de supporters onder druk. Rene Haké zou als ervaren rustpunt kunnen fungeren voor Schreuder. Hij zou dan de rol van de vertrokken Kees van Wonderen in moeten nemen. Of Hake oren heeft naar de functie is niet duidelijk. In Zwolle ligt de assistent van Jans nog één seizoen vast.