PEC Zwolle houdt Ajax in bedwang (1-1)

PEC Zwolle is na de winterstop bezig aan een prima serie. Deze werd vandaag extra kracht bijgezet tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax. De koploper van de Eredivisie werd door PEC Zwolle vakkundig in bedwang gehouden. Met een beetje geluk had de thuisploeg ook met de winst aan de haal kunnen gaan.

De Zwollenaren hadden voorafgaand aan het duel met name problemen centraal achterin. Zo zijn Van Der Werff, Lachman en Sainsbury geblesseerd en moest coach Ron Jans noodgedwongen Bram van Polen van rechtsback naar centrale verdediger verplaatsen. De aanvoerder zag in de zevende minuut dat Ajacied Klaassen vrij kon inkoppen en de Amsterdammers op een vroege voorsprong konden komen (0-1). Hoewel de gasten het betere van het spel hadden bleef de marge in die fase beperkt.

PEC Zwolle had in de eerste helft weinig kansen gecreëerd, maar was wel zeer effectief. Na ruim een half uur spelen kon Fernandez ontsnappen aan de Ajax-defensie en rondde 1-op-1 met doelman Vermeer enigszins gelukkig af (1-1).

De tweede helft toonde PEC Zwolle zich een betere sparringspartner en kreeg zelfs nog de beste kansen om een overwinning bij te schrijven. Halverwege de tweede helft schoten achtereenvolgens Benson (paal), Drost (lat) en Klich (redding Vermeer) op het Ajax-doel. Dichterbij dan dat kwamen beide ploegen niet bij een doelpunt. De Zwollenaren konden na afloop uiteindelijk leven met één punt.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle uit tegen Cambuur Leeuwarden, aanvang 12.30u.

PEC Zwolle-Ajax 1-1

7′ 0-1 Klaassen
36′ 1-1 Fernandez

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis (89. Nijland), Saymak, Mahmudov (74. Thomas), Fernandez (62. Benson)

Foto’s: Johan Wolff