PEC Zwolle is na vijf duels weer toe aan drie punten

PEC Zwolle mag na een interlandweekend komende zondag thuis aantreden tegen ADO Den Haag. Ondanks de goede competitiestart zijn de laatste vijf competitieduels door de Zwollenaren niet gewonnen. Kan PEC Zwolle thuis de Hagenezen verslaan?

De selectie van Ron Jans (foto) oefende vorig week in Almelo tegen Heracles. In deze oefenwedstrijd werd het uiteindelijk 4-4. Enkele spelers van PEC Zwolle hadden ook interlandverplichtingen. Zo deed Mustafa Saymak met de Oranje Beloften een vierlandtoernooi mee in eigen land en speelde Mateusz Klich voor het Poolse nationale team. Volgens landelijke media zaten PSV en Ajax in de wedstrijd van Polen tegen Oekraïne voor Klich op de tribune. De Poolse middenvelder startte dit duel in de basis. In het duel van gisteravond in en tegen Engeland (2-0) kwam Klich de tweede helft in het veld.

Komende zondag treft PEC Zwolle de nummer zestien van de Eredivisie ADO Den Haag. De Hagenezen kwamen de afgelopen twee weken niet in actie in competitieverband. De week voor het interlandweekend werd het thuisduel tegen SC Heerenveen afgelast, vanwege de slechte toestand van het veld in Den Haag.

In de Eredivisie-historie verloor Zwolle van de acht ontmoetingen er slechts één (seizoen ’03/’04: 1-2). Vorig seizoen (uitslag 4-2) won PEC Zwolle voor de vierde keer in de historie op het hoogste niveau van de groen-gelen. Driemaal eindigde het duel gelijk.

Scheidsrechter aanstaande zondag is Van Boekel.

PEC Zwolle-ADO Den Haag, zondag 20 oktober, aanvang 14.30u.

Foto: Johan Wolff