PEC Zwolle verovert ‘plek twee’ na winst op ADO

PEC Zwolle geeft zichzelf weer een prima competitiestart. Door een 2-1 winstpartij thuis tegen ADO Den Haag staan de blauw-witten op een tweede plaats na vanavond. Ondanks een 0-1 achterstand bij rust wisten Becker en Veldwijk het duel qua doelpunten te doen keren.

De eerste helft in Zwolle kende weinig mogelijkheden voor beide ploegen. Menig kopte na een kwartier spelen uit een hoekschop voorlangs. Daarmee was het gevaar van de thuisploeg voorafgaand aan de openingstreffer van Mike Havenaar wel benoemd. De Haagse aanvaller rondde tien minuten voor rust af met een bekeken schot voorbij PEC Zwolle-doelman Begois (0-1).

Na deze treffer konden Veldwijk en Becker voor de rust nog gelijk maken, maar faalden in de afwerking. Na rust bleef ADO Den Haag het eerste gedeelte makkelijk overeind. Alberg raakte namens de groen-gelen zelfs nog de lat uit een vrije trap. Het duurde tot zeventigste minuut voordat het duel ‘loskwam’ voor de ploeg van Ron Jans.

Becker maakte deze gelijkmaker met een mooie knal in de lange hoek achter doelman Hansen (1-1). Diezelfde Becker gaf tien minuten voor tijd de assist op Veldwijk. De fysiek sterke spits zette zijn verdediger opzij en rondde bekwaam af (2-1). Voor Giovanni Korte eindigde het duel zeer vervelend. De ADO-speler had de kans op 2-2, maar kreeg niet veel later de bal vol in het gezicht. Korte moest het veld verlaten met een nekkraag.

Na een rommelige slotfase met enkele gele kaarten kon PEC Zwolle drie punten bijschrijven. Het totaal komt hiermee na 6 duels op 14 punten en een tweede plaats.

Donderdag speelt PEC Zwolle in de tweede ronde van de KNVB-beker uit tegen Feyenoord. Volgende week zondag gaat men opnieuw naar De Kuip dan in een competitieduel.

PEC Zwolle-ADO Den Haag 2-1 (0-1)
’35 0-1 Havenaar
’69 1-1 Becker
’79 2-1 Veldwijk

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker, Bouy, Becker, Thomas (71′ Lazic), Menig (61′ Marinus), Veldwijk (81′ Nijland).

Foto: OrangePictures