PEC Zwolle tegen GA Eagles: de statistieken

Aanstaande zondag staat de return van de IJssel-derby op het programma. De wedstrijd in Deventer eindigde eerder dit seizoen in 4-1, Go Ahead Eagles was toen heer en meester. ‎Het kreeg daarbij zelfs de complimenten van PEC trainer Ron Jans.

Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, Zwolle omdat ze graag in het linkerrijtje blijft (het staat op plek 8). Go Ahead Eagles komt graag wat meer in de buurt van het linkerrijtje (het staat op plek 12). Wanneer de Eagles winnen komen ze in punten gelijk met Zwolle. Wint de thuisploeg dan speelt het zich zo goed als zeker veilig.

Maar PEC en thuiswedstrijden is een bijna net zo slecht huwelijk als Go Ahead en uitwedstrijden. PEC Zwolle won vier van de veertien thuisduels en speelde er maar liefst zeven gelijk (Go Ahead won er zes). Go Ahead won vooralsnog pas twee uitwedstrijden (Zwolle won er vier).

Op eredivisieniveau werd de wedstrijd voor het laatst afgewerkt in 1987. Dit duel eindigde in 1-1. Van de zeven andere ontmoetingen op het hoogste niveau won Zwolle er vier en Go Ahead er slechts één. Dat was in 1982. De laatste ontmoeting in de Jupiler League was twee jaar geleden en eindigde in 0-0. PEC supporters zullen de Deventenaren echter graag herinneren aan de zegereeks die de club neerzette in de jaren die hieraan vooraf gingen.

Of Zwolle ook in de eredivisie thuis een reeks kan neerzetten zal zondag blijken. Het moet het in ieder geval doen zonder Mokotjo. Later deze week komen we terug met meer nieuws omtrent blessures en opstellingen.